round image on layout top

SUKOB NAVIJAČA Bugari platili novčane kazne, policija istražuje domaće sudionike sukoba

14. srpnja 2017. by urednik divider image

Zadarska policija u petak je izašla s prvim službenim priopćenjem vezanim uz sukobe navijača u noći sa srijede na četvrtak.

U sukobu dvije skupine navijača u Ulici Mihovila Pavlinovića, na zadarskoj rivi, lakše su ozlijeđena dva hrvatska državljanina u dobi od 19 i 39 godina. U službene prostorije policije privedeno je dvadesetak državljana Bugarske, a nakon provedenog istraživanja njih 16 je noćas privedeno na Prekršajni sud zbog prekršaja naročito drskog ponašanja.

Naime, nakon što im je zapaljen automobil, skupina od dvadesetak navijača Levskog je prolazeći gradom galamila i provocirala prolaznike. U jednom su trenutku nasrnuli na nekoliko Zadrana nakon čega je i izbila masovna tučnjava koju su smirile jake snage interventne policije.

Sud je bugarskim navijačima odredio novčane kazne, a nakon što su ih platili, policija ih je ispratila do izlaska na autocestu.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja, što znači da će se sada policija više baviti domaćim sudionicima sukoba u kojem su ukupno ozlijeđene tri osobe. Jedini ozlijeđeni državljanin Bugarske je 32-godišnji vlasnik BMW, kojeg su zadarski navijači zapalili bengalkama, nakon što su vlasnika i još trojicu dočekali u Ulici Krešimira Ćosića i napali.

Obavljenim očevidom na BMW-u bugarskih nacionalnih oznaka utvrđeno je da je požar u unutrašnjosti vozila izazvan pirotehničkim sredstvom. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

U tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja, ističu iz zadarske policije.

ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ Ne...

Iako prema zadnjem očitovanju iz centra, Supernova počinje s radom u...

read more

KONTRADIKCIJE OKO...

Trgovački centar je prilikom nedavnog potopa u Zadru potpuno poplavljen. U...

read more

CENTAR MOCIRE Kraj...

Nastavak radova na Centru za djecu s teškoćama na Mocirama trebao bi...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar