fbpx round image on layout top

Turska policija uhitila 61 prosvjednika u Ankari

24. srpnja 2017. by urednik divider image

TURSKA policija je jučer u Ankari uhitila 61 sudionika skupa potpore dvoma prosvjetnim djelatnicima pritvorenima prije dva mjeseca zbog toga što su štrajkali glađu, objavila je mreža CNN – Turska.

Policija je sprejem i vodenim topovima rastjerivala prosvjednike okupljene na trgu Kizilay u središtu Ankare. Odvukla je i privela neke prosvjednike, a drugi su se odmah vratili pokušavajući nastaviti skup.

Profesorica i učitelj štrajkali glađu

Profesorica književnosti Nuriye Gulmen (35) i učitelj u osnovnoj školi Semih Ozakca (28) počeli su štrajk glađu pošto su izgubili posao na temelju vladine odluke u okviru čistke u javnom sektoru koju vlast provodi nakon neuspjelog vojnog puča u srpnju prošle godine.

Sud je naredio njihovo pritvaranje u očekivanju postupka, nakon odluke da iza njihova štrajka glađu stoji zabranjena lijeva organizacija poznata kao DHKP-C.

Gulmen i Ozakca kažu da štrajkom glađu žele skrenuti pozornost na oko 150.000 državnih službenika – akademika, javnih službenika, sudaca i vojnika – koji su otpušteni ili privremeno udaljeni s posla nakon neuspjelog puča.

Organizacije za ljudska prava i Europska unija upozoravaju da predsjednik Tayyip Erdogan želi oštrim mjerama ušutkati oporbu u Turskoj, što on i njegova vlada niječu.

Index.hr/ZDanasZBOG NAPADA NA NOVINARA...

Bivši nogometaš NK Zadra Jakov Surać danas je zbog premlaćivanja novinara...

read more

Pupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr