round image on layout top

Turska policija uhitila 61 prosvjednika u Ankari

24. srpnja 2017. by urednik divider image

TURSKA policija je jučer u Ankari uhitila 61 sudionika skupa potpore dvoma prosvjetnim djelatnicima pritvorenima prije dva mjeseca zbog toga što su štrajkali glađu, objavila je mreža CNN – Turska.

Policija je sprejem i vodenim topovima rastjerivala prosvjednike okupljene na trgu Kizilay u središtu Ankare. Odvukla je i privela neke prosvjednike, a drugi su se odmah vratili pokušavajući nastaviti skup.

Profesorica i učitelj štrajkali glađu

Profesorica književnosti Nuriye Gulmen (35) i učitelj u osnovnoj školi Semih Ozakca (28) počeli su štrajk glađu pošto su izgubili posao na temelju vladine odluke u okviru čistke u javnom sektoru koju vlast provodi nakon neuspjelog vojnog puča u srpnju prošle godine.

Sud je naredio njihovo pritvaranje u očekivanju postupka, nakon odluke da iza njihova štrajka glađu stoji zabranjena lijeva organizacija poznata kao DHKP-C.

Gulmen i Ozakca kažu da štrajkom glađu žele skrenuti pozornost na oko 150.000 državnih službenika – akademika, javnih službenika, sudaca i vojnika – koji su otpušteni ili privremeno udaljeni s posla nakon neuspjelog puča.

Organizacije za ljudska prava i Europska unija upozoravaju da predsjednik Tayyip Erdogan želi oštrim mjerama ušutkati oporbu u Turskoj, što on i njegova vlada niječu.

Index.hr/ZDanasMARKO PUPIĆ BAKRAČ O...

Povodom nadmetanja u postupku davanja koncesije za pružanje usluga putnicima u...

read more

PORUKA POVODOM DANA...

Marjana Botić, u ime Akcije mladih i koalicijskih partnera Mosta, u...

read more

Obilježena 26....

Dan nakon Škabrnje, u nedjelju 19. studenoga 2017. godine, obilježena je 26....

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr