fbpx

Zadarska oporba okupirala govornicu – Vrančić ih isključio sa sjednice

Zadarska oporba iz protesta zbog izmjena Poslovnika, kojim, kako smatraju, će se smanjiti prava vijećnika okupirala je govornicu u gradskom vijeću. Predsjednik vijeća Zvonimir Vrančić svima je izrekao opomenu i isključio ih sa sjednice, odnosno s točke dnevnog reda o izmjeni Poslovnika.

Sjednica Gradskog vijeća od jutros je prekidana 3 puta. Sve zbog izmjena poslovnika kojima se, smatra zadarska oporba, ograničava rad vijećnika u Gradskom vijeću. Nakon što je u 14 sati nastavljena sjednica svi oporbeni vijećnici ponovno su zauzeli govornicu u Gradskom vijeću. Zbog kako je rekao predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić grubog kršenja poslovnika vijećnicima je izrekao opomenu i isključio ih sa sjednice gradskog vijeća., odnosno s točke dnevnog reda o izmjeni poslovnika. Zatražio je i da gradsku vijećnicu napuste Pupić Bakrać i Marko Rubeša.

Sjednica se potom nastavila, te su vladajući vijećnici u kratkom roku prihvatili izmjene poslovnika te preostale točke dnevnog reda. Dok se sjednica nastavila oporbeni vijećnici ostali su i dalje na govornici prosvjedujući na takav način zbog izmjena poslovnika.

ZDdanas/Radio Zadar