fbpx

BIVŠI BRANITELJ “Ginuli smo da ratni profiteri, crkvenjaci, Todorići i Horvatinčići dobiju državu”

Dubravko Črnjak, bivši pripadnik 144. sesvetske brigade na Indexu je, ispod članka o proslavi dana Oluje, napisao komentar koji su mnogi pozdravili. Prikupio je više od 300 lajkova, a mnogi su se složili s njim i čestitali mu na hrabrosti da kaže ono što drugi samo misle. Njegov komentar prenosimo u cijelosti.


“Dragi suborci, hrvatski branitelji, građanke i građani. Sretan nam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti. Bez hrabrih hrvatskih ratnika, danas ne bismo imali državu, danas foteljaši ne bi imali gdje smjestiti svoje dupe, vlast ne bi imala koga guliti do gole kože porezima i prirezima. Žao mi je suboraca koji su mladi napustili svoje obitelji, ponekad i s više djece. Danas njihove udovice, njihova djeca, gledaju u ono što je zapravo trebala biti slobodna, moderna, samostalna, sekularna država u kojoj se poštuje različitost mišljenja, u kojoj se poštuju zakoni, u kojoj je sudstvo nezavisno. Da, danas imamo državu, hoću reći ONI imaju državu. Ratni profiteri, dezerteri, politikantske hulje, crkvenjaci, razni Todorići, Horvatinčići….da, dame i gospodo, ovo je njihova država.

Imamo državu u kojoj se rehabilitiraju ustaštvo i NDH, bez jasne i nedvosmislene reakcije službene politike. Imamo državu s dvije stranke koje se već više od 25 godina prepiru tko je više dao za Hrvatsku, dok nisu stihijski sve opustošili. Imamo priprost, inertan, nezainteresiran, mazohistički nastrojen narod koji je godinama u stanju trpjeti ponižavanja, vrijeđanja. Zar su za ovo ginuli naši očevi, braća, sinovi???? Za državu koja je po svim parametrima na dnu svih mogućih lista??? Za državu nezaposlenih, jadnih, siromašnih, ovršenih? Za državu u kojoj mladi odlaze u inozemstvo tražiti bolji i kvalitetniji život? Za državu u kojoj predsjednik Vlade tjera ”nepoćudan” puk u podrume, ”vrhovnica” poručuje da iz Hrvatske odu svi kojima se ne sviđa, a istaknuti član HDZ-a prijeti strijeljanjem?

Kad smo kretali na bojišta, nije se gledalo ni što si ni tko si, kojoj političkoj opciji pripadaš, rodu, nacionalnosti…Svi smo bili jedno. Jadan narod koji dozvoljava da ga gospodar zavadi bacivši mu kost mržnje, nesnošljivosti, netolerantnosti…gdje čovjek nije čovjek nego je komunjara, peder, orjunaš, petokolonaš. I ne, neće biti bolje, jer to smo mi, Hrvati, vjekovima guske u magli. Guske koje se tove i čekaju svoj kraj. Svejedno, sretan nam Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, budimo prije svega ljudi, činimo drugima što bismo htjeli da i drugi čine nama, budimo iskreni, prirodni, tolerantni, ali i hrabri, odlučni, prkosni, ponosni…”, napisao je.

Izvor: Index.hr