fbpx

Brod kulture i gastronomije uplovio u Zadar

Kulturno-turistička manifestacija „Brod kulture i gastronomije“ na 11. turneji plovi Jadranom. Novost u ovogodišnjem programu je gastro kultura koju vode najpoznatiji gastronomad Rene Bakalović i Srđana Jevtić, superfinalistica televizijskog kulinarskog showa.

Nakon 4 dana plovidbe Jadranom, Zadar je danas dio kulturno-gastronomskog projekta, gdje se turistima, ali i domaćima predstavljaju zanimljive gastro-delicije. Rene Bakalović sudionik je projekta: Gastro brod je mjesto na kojem kolegama iz profesije i kolegama iz medija želimo pokazati nove prije svega neke nove trendove i nove mogućnosti u kreiranju jelovnika i karti pića.

Uz pregršt besplatnih kulturnih događanja, veliku knjižaru na otvorenom, promociju knjiga i pisaca, te bezbroj drugih događanja posjetitelje očekuju promocije i degustacije hrvatskih specijaliteta, najavljuje organizator Igor Gerenčer: Uz hranu za dušu, što je kultura, knjige, pisci predstave, trebamo imati i hranu za tijelo, a to je odličan spoj, to je logičan spoj zbog toga što su hrvatska gastro i eno kultura jako bogate i imamo zaista tradiciju, ogromnu tradiciju, kao malo koja zemlja u Europi jer imamo fenomenalan spoj kontinenta i mora i okusa.

Dio ovog zanimljivog projekta su i Enes Kišević, pjesnik i Sonja Zubović, književnica.

Želite li uživati u mirisima i okusima hrvatske kužine, a istodobno nahraniti i dušu, na zadarskoj se rivi ukrcajte na Brod kulture i gastronomije.

Pridružite se osim u Zadru, i 03.08. u Svetom Filipu i Jakovu te, za kraj polovidbe , 4.08. u Rogoznici.

ZDdanas