fbpx

ELEKTRA ZADAR Nastavi li se rast potrošnje slijedi redukcija struje

Iz Elektre Zadar stiglo nam je obavijest o povećanoj potrošnji elektične energije na području Zadarske županije te upozorenje da ako se takav rast potrošnje nastavi neminovno slijede redukcije struje, Pozivaju se stoga građani da racionaliziraju svoju potrošnju. Priopćenje prenosimo u cjelosti.


Poštovani potrošači Elektre Zadar,

Uslijed iznimno visokih temperatura zadnjih nekoliko dana svakodnevno dolazi do povećanja opterećenja elektroenergetske mreže na kompletnom priobalju i otocima, a posebno na širem području Biograda, Nina, Vira, Privlake, Zatona, Bibinja i Sukošana. Opterećenje je posljednjih 7 dana poraslo 20% i shodno tome učestali su kvarovi na kabelima i transformatorima uslijed pregrijavanja.

Ovim putem apeliramo na sve korisnike mreže da koliko je god moguće racionaliziraju potrošnju u večernjim satima čime će direktno utjecati na smanjenje broja prekida u opskrbi električnom energijom i izbjegavanje redukcije koja će se neminovno morati provesti ukoliko se ovakav trend rasta opterećenja nastavi i sutra.

Ujedno se ispričavamo našim potrošačima ako su do sada bili van napona radi gore navedenog. – stoji u priopćenju Elektre Zadar.