round image on layout top

KALMETINI POSLOVI Nakon reagiranja Marka Pupića-Bakrača DORH pokrenuo istragu za slučaj Ravnice

18. kolovoza 2017. by urednik divider image

Vijećnik u Županijskoj skupštini Marko Pupić-Bakrač uputio je Državnom odvjetništvu zahtjev za pokretanje istrage. U njegovu priopćenju stoji:

Put od zločina do kazne zna biti vrlo kompleksan. Nekada se pravda realizira na čudne načine. Tako je Al Capone završio u zatvoru zbog utaje poreza dok je bivši potpredsjednik Vlade Polančec kazneno odgovarao zbog postavljanja reflektora na seoskom nogometnom igralištu.

Molim Vas da pokrenete istražne radnje kako bi se ustanovilo da li su kod dodjeljivanje na korištenje državne imovine-vojarna Ravnice te nakon toga njezinog davanja u podnajam i podpodnajam počinjena kaznena djela.

Da li je prostor korišten svrsishodno i na zakonit način ?

Da li je u navedenom slučaju bilo zloupotrebe ovlasti i položaja ?

Da li se tim eventualnim zloupotrebama ovlasti i položaja nekome omogućilo protupravno stjecanje imovinske koristi na račun imovine RH?

Sjetimo, donedavni HDZ-ov gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta godinama je nezakonito dozvoljavao da nekadašnju vojarnu Ravnice koriste i iznajmljuju poduzetnici s kojima je blizak. Proizlazi to iz presude Trgovačkog suda u Zadru koji je prihvatio zahtjev Županijskog državnog odvjetništva u Zadru da se iz dijela vojarne Ravnice iseli zadarski Boksački klub Rebel.

Tek naoko običan sudski spor u stvari dokazuje kako je bivši zadarski gradonačelnik godinama omogućavao da se prostor vojarne nekadašnje JNA koristi, iako to, stoji u presudi, nije smio.

DORH pokreće istražne radnje

Prema zadnjem očitovanju, a na traženje vijećnika u Županijskoj skupštini Marka Pupića-Bakrača, DORH pokreće istražne radnje u ovom predmetu.

ZDdanas

 DR. IVICA ŽUVELA, NOVI...

Novi čelnik zadarskog HSLS-a, dr. Ivica Žuvela, poslao je otvoreno pismo...

read more

GAŽENIČKI CABARET

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je u koncesiju Gaženicu Turcima....

read more

Kiša jučer zaposlila...

U Zadru u posljednja 24 sata palo je oko 39 litara kiše po četvornom metru....

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr