round image on layout top

Koncertom Linde Primožić završava ovogodišnji festival Zadar classic open air

21. kolovoza 2017. by urednik divider image

U utorak, 22. kolovoza na festivalu Zadar classic open air svirat će mlada Zadranka, Linda Primožić, studentica druge godine gitare. Njen prvi nastup na ovoljetnom, inače petom izdanju festivala, pokvarila je prije mjesec dana kiša, pa će mladoj Lindi ovo biti prava prilika za predstavljanje svojim sugrađanima. Koncert će održati u atriju novouređene palače Cedulin, s početkom u 21 sat. Najavljuje program na kojemu će, između ostalih, biti skladbe Federica Morena Torrobe, Johanna Sebastiana Bacha i Joaquina Rodriga.

Linda je u rodnom Zadru pohađala OŠ Petar Preradović i Ekonomsko birotehničku školu te istovremeno i osnovnu i srednju Glazbenu školu Blagoje Bersa u kojoj je gitaru učila kod prof. Hrvoja Šteke. Sudjelovala je na više natjecanja, a najbolji je rezultat ostvarila 2014. godine na Pula guitar festu s osvojenim drugim mjestom u svojoj kategoriji. Studij glazbene umjetnosti upisala je 2015. godine na Fakultetu prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru gdje je studentica druge godine gitare u klasi koju vodi prof. doc. Đani Šehu.

Koncertom Linde Primožić završava ovogodišnji festival Zadar classic open air. U organizaciji Lions kluba Zadar i gradske Turističke zajednice na nekoliko je atraktivnih lokacija donio ukupno 13 koncerata. Od sredine lipnja na njemu su nastupili zborovi Zoranić i Ars Cantabile, zbor Sveučilišta u Zadru i a cappella grupa A.K.A. Crescendo, Trio MaSeIv, Zadarski kvartet klarineta, Dina e Mel, Nela Šarić i Linda Primožić. Svi su oni svojim nastupima dali doprinos nastojanjima da se, prikupljanjem dobrovoljnih priloga posjetitelja koncerata osigura pomoć za daljnje školovanje ili usavršavanje nekog mladog zadarskog glazbenika. To će biti moguće i na ovom, zadnjem koncertu ovoljetnog Festivala.

ZDanasNARODNE NOVINE Raspisan...

U Narodnim novinama broj 55, godina 2018., objavljen je natječaj za imenovanje...

read more

U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr