round image on layout top

Libri u korti: Veronika Santo

21. kolovoza 2017. by urednik divider image

24.8.2017. u 20:30 u dvorištu hotela Almayer, Blagoje Bersa 2 (iza Gospe od Zdravlja na Poluotoku) u Zadru gostuje rimsko-zadarska spisateljica Veronika Santo.
Santo će u Zadru predstaviti svoj roman „Granice na vjetru“, za koji je dobila nagradu SFera za najbolji SF&F roman 2016-te godine.

Granice na vjetru roman je o Matiji Balasu, taltošu, magičnom biću u vremenu koje ne priznaje magiju. U pretposljednjoj godini Drugog svjetskog rata u zabačenom vojvođanskom selu rodio se u mađarskoj obitelji dječak u košuljici i sa svim zubima. Tako počinje avantura mladog šamana koji poznaje trave, može putovati u druge svjetove, posjećuje staro Panonsko more, ali ne uspjeva postati dio nove države. Propada kao vojnik i kako student i shvaća da ne mora postati ništa drugo nego se samo vratiti onome što već jest.
Davor Šišović napisao je o romanu: „Elementi socijalističkog bildungsromana ovdje su također osnaženi osobnošću glavnog junaka i njegovom opiranju generacijskim stereotipima, a socijalno-političko-povijesna komponenta, najmanje nametljiva od svih jer je često postavljena tek kao dio scenografije i kao okvir za središnje događaje, izvor je jakih emocionalnih strujanja u romanu. Granice iz naslova višestruki su simbol, i ne protežu se samo po zemlji.“

Veronika Santo na književnoj sceni je prisutna još od osamdesetih godina i legendarnog časopisa Sirius. Dvostruka je dobitnica nagrade SFera, za priču i roman, te je uvrštena u antologiju hrvatske znanstvenofantastične novele „Ad Astra“.
Objavila je zbirke priča „Vrt pramčanih figura“ 2008. i “Bijeli vlak na nebu moga grada“ 2014. Knjige priča objavila je i na talijanskom i engleskom jeziku. “Granice na vjetru” je njen prvi objavljeni roman.
Živi u Rimu.

Libri u korti svježi je književni program u organizaciji udruge ZaPis i hotela Almayer s ciljem stvaranja novog mjesta za uživanje i promišljanje književnosti i umjetnosti u idiličnom ambijentu mediteranskog vrta u samom starom centru grada.

ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom reagiranja Dogus grupe na medijske natpise oglasio se županijski...

read more

REAKCIJA DOGUS GRUPE Ne...

Nastavno na članke objavljene u medijima na temu prodaje luksuznih hotela iz...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom objave u medijima o financijskim problemima u kojima se našla Dogus...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr