fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Pozivam institucije da pročešljaju moju imovinu kao i imovinu Božidara Longina, Zdenka Zrilića, Božidara Kalmete, Zdravka Livakovića i Zvonimira Nižića!

Povodom prozivanja od strane Žejka Lončara reagirao je županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač sa priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Nebuloze su da moja obitelj ima imovinu vrijednu 5 milijuna eura, njezina vrijednost jest velika ali ni približno nije tolika. Razumijem razloge frustriranosti Željka Lončara međutim kao predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije trebao bi zadržati određeni intelektualni nivo prilikom javnih istupa a ne se spuštati na recikliranje pisanje novinarki medijske kuće Vox. Uostalom one su same u sudskom procesu priznale da su pisale neistine pod pritiskom Rena Sinovčića ( by the way kojeg je Željko Lončar podržavao u kandidaturi za predsjednika ŽO HDZ-a 2012 godine).

Upravo su medijska kuća Vox i njezine novinarke podnijeli prijavu da se ispita porijeklo imovine moje obitelji. Tada sam izjavio da nemam ništa protiv da se istražuje naša imovina ali da se ispita porijeklo imovine Rena Sinovčića i Dalibora Zebića. Nakon provedenih istražnih radnji službenih organa RH pokazalo se da je sa imovinom moje obitelji sve čisto dok su Sinovčić i Zebić završili sa kaznenim prijavama i optužnicama.

Čudi me da se Željko Lončar usuđuje preispitivati ičiju imovinu kada se zna koliko je bogataša i ratnih profitera stvorila njegova stranka HDZ.

Kako to da Željka Lončara ne zanima imovina župana Božidara Longina ? Njegova imovinska kartica kao dužnosnika je javno objavljena, u njoj ima čudnih stavki i imovina mu je veća od moje.

Kako sam već naveo po prijavi novinarki medijske kuće Vox pročešljana je kompletna imovina moje obitelji a i javno sam više puta objasnio njeno podrijetlo. Stoga prihvaćam poziv Željka Lončara da na trg dođemo s popisom imovine i objasnimo njezino podrijetlo. Pošto se sam ponudio njemu prepuštam organizaciju eventa.

Samo tražim da uz mene i Lončara na tom eventu s popisom imovine budu:
-Božidar Longin zvani Bobi
-Zdenko Zrilić zvani Grga
-Božidar Kalmeta zvani Dario
-Zdravko Livaković zvani Livi
-Zvonimir Nižić zvani Grof

Ovim putem pozivam institucije pravne države da još jednom pročešlja kompletni imovinu moje obitelji kao i gore navedenih likova.
Pošto nekako sumnjam da će do toga eventa doći još jednom ću ponoviti u našoj obitelji se oduvijek radilo i stjecalo. Otac mi radi preko 50 godina, supruga je neumorna, sin i nevjesta doktori… Od kada je Katica otišla sa zračne luke ( kamo sreće za obitelj da je i ranije) naslijeđenu imovinu smo stavili u funkciju, radimo, gradimo, ne idemo na odmore, ne trošimo… Za sve što posjedujemo imamo dokaze o podrijetlu koje smo uostalom i predočili uvijek kada su to od nas tražila državna tijela.

Katica je kao direktorica ZL preuzela sa 11 milijuna kuna duga, 6 neisplaćenih plaća, srušenu do temelja. U svom mandatu imala je preko 100 milijuna kuna investicija, u zadnjoj godini mandata 2013 dobit ZL je iznosila cca 8 milijuna kuna, plaće djelatnika su podignute na razinu najvećih u RH, iza nje na računu ZL ostalo je preko 30 milijuna kuna. Izvođači radova su se odabirali putem javnog natječaja, najboljeg ponuđača odabirala je tročlana komisija čiji je predsjednik bio predstavnik ministarstva. Poslovanje ZL učestalo su kontrolirali organi RH i Državna revizija. Bilo je besprijekorno.

Nakon njenog odlaska na mjesto direktorice imenovana je osoba koja je bila pomoćnica direktora koji je Katici u nasljeđe ostavio dugove i neisplaćene plaće. Investicija su svedene na minimum, dobit ZL u 2014 godini iznosila je cca 3,4 milijuna kuna, 2015 godini cca 1 milijun kuna i u 2016 godini cca 2,8 milijun kuna. Izvođači radova se rjeđe odabiru javnim natječajem. Izvješće Državne revizije je negativno…

Koga zanima sve to može pogledati i uvjeriti se na stranicama ZL Zadar.

Ne znam što bi Željko Lončar napravio da ga je dopao pečat ( nije okrugli kako kaže Lončar jer se radi o d.o.o a ne o državnoj službi) ZL Zadar sa 11 milijuna kuna duga, neisplaćenim plaćama i srušenom zračnom lukom?!

Što se tiče mog okruglog pečata ja sam ribarski inspektor. Govorilo se da ribarnicom vlada mafija, da tamo nitko ne smije ući, vršiti nadzor, plijeniti ribu. Zna li Željko Lončar koliko sam ja tamo kazni ispisao, ribe zaplijenio i kome sve ? Da ne pričam o drugim aspektima mog posla za koje je potrebna visoka stručna naobrazba.

Što bi Željko Lončar radio sa okruglim pečatom ribarskog inspektora ?

Što se tiče povećanja naknada još jednom odlučniji nego ikad dosad mogu poručiti to kokošarenje i tezgarenje na račun poreznih obveznika NEĆE PROĆI.

Što se tiče izjave Željka Lončara da oni imaju većinu i da je mi moramo poštovati poručujem mu da je i Hitler imao većinu, mi poštujemo jedino Boga svevišnjega.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač