round image on layout top

SOLANA NIN Sir i sladoled sa cvijetom soli

5. kolovoza 2017. by urednik divider image

Na 6. Festivalu soli u Solani Nin bilo je živo, a posjetitelji su uživali u raznovrsnim događanjima, od posjeta Muzeju soli, Kući soli i vođenjima po polju soli do obilaska izloženih štandova. Na prvom štandu posjetitelji su mogli degustirati nove proizvode.

Posjetitelji su mogli degustirati nove proizvode Solane kao što je sir sa cvijetom soli, sladoled sa cvijetom soli te slatkiši sa cvijetom soli te raznovrsni eko sokovi koji nadopunjuju paletu novih proizvoda. Predstavljeni su i proizvodi kao što je dimljena sol, maslinovo ulje sa cvijetom soli i ostale delikatese. Najmlađi su se mogli prijaviti kako bi zajedno sa vodičem obišli polja soli u potrazi za blagom i sudjelovali u organiziranoj igraonici za njih gdje su na kraju nagrade bile slatko-slane.

Turistička zajednica Grada Nina predstavljala je svoju destinciju promidžbenim materijalima te posjetiteljima dodatno pružala informacije o tome što vrijedi posjetiti te zašto je Nin odabran kao najromantičnija destinacija Europe. U večernjem programu nastupio je poznati Tamburaški orkestar KUD-a ”Branimir” Nin , a Ninske mažoretkinje dodatno su obogatile pripremljena događanja.

Već od jutarnjih sati do dugo u noć, posjetitelji su mogli sudjelovati u zanimljivoj radionici pripremljenoj za djecu koja su oslikavala papirnate podloške i na njima su crtali željenu poruku te su izrađivali suvenire sa ljetovanja. Svakih sat vremena je bilo organizirano besplatno stručno vođenje po poljima solane, dok su istovremeno radnici skupljali sol, a posjetitelji su se mogli osvjedočiti kako je to mukotrpan posao po suncu u žegi vaditi “bijelo zlato” koje daruje more. Najposjećeniji je bio Muzej soli sa suvenirskom ponudom gdje su posjetitelji kupovali suvenire od soli.

ZDdanasKONTRADIKCIJE OKO...

Trgovački centar je prilikom nedavnog potopa u Zadru potpuno poplavljen. U...

read more

CENTAR MOCIRE Kraj...

Nastavak radova na Centru za djecu s teškoćama na Mocirama trebao bi...

read more

Umirovljenici izlaze na...

Umirovljenici izlaze na ulice! Pozivaju i sve ostale građane da im se...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar