fbpx round image on layout top

SP ATLETIKA Žunić kao sedmi u finale kugle

5. kolovoza 2017. by urednik divider image

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić plasirao se kao sedmi u finale Svjetskog prvenstva u atletici, dok je naš drugi predstavnik Filip Mihaljević bio 14. i ostao je bez plasman u nedjeljno finale.

Hrvatski rekorder Žunić sjajno je odradio svoj prvi nastup na svjetskim prvenstvima bacivši već u prvom hicu 20.86 metara, čime je za 11 centimetara prebacio kvalifikacijsku normu.

Zadranin Žunić je tako ostvario svoj cilj, ušao je u finale kao i na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine, a ima i četiri finala na Europskim prvenstvima – dva na otvorenom i dva u dvorani. Najbolji mu je plasman bio četvrto mjesto na EP u Zürichu 2014., a ove je godine bio peti na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Ove godine je Stipe dosegao hrvatski rekord od 21.48 metara i trinaesti je na svjetskim atletskim tablicama ove sezone.
Nažalost, Filip Mihaljević je s hicem od 20.33 metara ostao izvan finala i to za dva mjesta i 22 centimetra. Filip se mučio u prva dva hica u kojima je zabilježio prijestupe, a u trećem je došao do 20.33 metara, što se pokazalo nedovoljno za finale.

Američkom studentu Mihaljeviću ovo je također bio prvi nastup na svjetskim prvenstvima, a najveći uspjeh mu je brončano odličje prošle godine na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu. Njegov osobni rekord iznosi 21.30 metara, s čime bi bio čak treći u današnjim kvalifikacijama.
Najbolji rezultat kvalifikacija imao je Novozelanđanin Thomas Walsh (22.14), Nijemac David Storl je bacio 21.41, a Poljak Michal Haratyk 21.27 metara. Olimpijski prvak Amerikanac Ryan Crouser, koji je ove godine bacio 22.65, u finale je ušao kao šesti s 20.90.

Finale muške kugle je na rasporedu u nedjelju navečer.

ZDdanasZBOG NAPADA NA NOVINARA...

Bivši nogometaš NK Zadra Jakov Surać danas je zbog premlaćivanja novinara...

read more

Pupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr