round image on layout top

Vikend pred nama donosi pregršt zanimljivih događanja!

11. kolovoza 2017. by urednik divider image

Ovaj vikend za svakoga po nešto, kako u Zadru tako i u njegovoj okolici odnosno na otocima. Kako ne bi propustili niti jednu manifestaciju, donosimo detalje.

Otvaranje 58. tradicionalnih Saljskih užanaca počinje večeras u 19 sati. Ribarska večer pružit će svima, i domaćima i gostima, neodoljive mirise i okuse mora, a u subotu je poznata Saljska noć kad stotinjak osvijetljenih brodova u defileu kreću do porta. Paško Bonja, član organizacijskog odbora Saljskih užanaca: Subota je recimo najjači dan Saljskih užanci. Nastupat će Vatra i Zaratino Band do, normalno, ranih jutarnjih sati, uz hladno piće, dobru spizu i dobru zabavu. Također, u subotu imamo, osim redovnih linija, i vanrednu liniju s Donje rive, brod Plavi val, tako da pozivamo svih!

U nedjelju ujutro probudit će vas tovareča mužika kako ne bi propustiti najstariju trku tovarov u Dalmaciji na koju je svaki Saljanin iznimno ponosan. Zanimljivo je da posebna nagrada ide najsporijem tovaru, što je ujedno i najveća čast.

A čast je i pjevati na 37. Raspivanom Bibinju kao najstarijem susretu klapa u Županiji. Šime Sikirić, jedan od organizatora: U subotu 12. kolovoza početak je u 20:30 sati, a dolaze nam klapa Bibinje, klapa Zikva, klapa Čiovo, naša klapa Garofuli, klapa Ventula iz Splita, klapa Podvorje, klapa Teranke i klapa Kaše iz Dubrovnika. Slogan turističke zajednice kaže: Bibinje, tradicionalno i šarmantno, i upravo baš takve su i klape – tradicionalne i šarmantne.

Na nešto udaljenijem otoku, Ravi, večeras počinje još jedna tradicionalna fešta, Stjepana Lukašević, jedna od organizatorica: Večeras je u Maloj Ravi tradicionalna Ravska Bila noć, tj. fešta. Zabavljat će nas grupa Dalmatico i Šime Ivčić i eto, spiza i piće su pripremljeni tako da dođite u što većem broju, sigurna sam da ćete se zabaviti i da će vam biti super!

Mjesto Tkon na otoku Pašmanu večeras pripremaRibarsku noć, a više o tome rekla nam je Taki Rudić iz Turističke zajednice općine Tkon: Ribarska noć održava se od 1986. godine, tako da je to već tradicionalna fešta u Tkonu. Gostima se nude morski specijaliteti, neizostavni dio programa je muzika u živo. Ove godine nastupit će Mladen Grdović i grupa Romantic, a također tu su i DJ-evi.

Za kraj zanimljivoga vikenda najavljujemo najveći koncert ovoga ljeta u Zadru – Pet Shop boys u subotu u 22 sata.

HRT/ZDanasMEDIJSKA TUGA Fra Ma Fu...

Četvrti Festival reportaže i reportera Fra Ma Fu završio je u nedjelju na...

read more

Akcija mladih najavljuje...

Povodom iduće sjednice Županijske skupštine, Akcija mladih oglasila se sa...

read more

UŽAS NA MUSAPSTANU...

Dvojica mladića pronađeni su mrtvi jutros na Musapstanu, prema svemu sudeći...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr