round image on layout top

Vikend pred nama donosi pregršt zanimljivih događanja!

11. kolovoza 2017. by urednik divider image

Ovaj vikend za svakoga po nešto, kako u Zadru tako i u njegovoj okolici odnosno na otocima. Kako ne bi propustili niti jednu manifestaciju, donosimo detalje.

Otvaranje 58. tradicionalnih Saljskih užanaca počinje večeras u 19 sati. Ribarska večer pružit će svima, i domaćima i gostima, neodoljive mirise i okuse mora, a u subotu je poznata Saljska noć kad stotinjak osvijetljenih brodova u defileu kreću do porta. Paško Bonja, član organizacijskog odbora Saljskih užanaca: Subota je recimo najjači dan Saljskih užanci. Nastupat će Vatra i Zaratino Band do, normalno, ranih jutarnjih sati, uz hladno piće, dobru spizu i dobru zabavu. Također, u subotu imamo, osim redovnih linija, i vanrednu liniju s Donje rive, brod Plavi val, tako da pozivamo svih!

U nedjelju ujutro probudit će vas tovareča mužika kako ne bi propustiti najstariju trku tovarov u Dalmaciji na koju je svaki Saljanin iznimno ponosan. Zanimljivo je da posebna nagrada ide najsporijem tovaru, što je ujedno i najveća čast.

A čast je i pjevati na 37. Raspivanom Bibinju kao najstarijem susretu klapa u Županiji. Šime Sikirić, jedan od organizatora: U subotu 12. kolovoza početak je u 20:30 sati, a dolaze nam klapa Bibinje, klapa Zikva, klapa Čiovo, naša klapa Garofuli, klapa Ventula iz Splita, klapa Podvorje, klapa Teranke i klapa Kaše iz Dubrovnika. Slogan turističke zajednice kaže: Bibinje, tradicionalno i šarmantno, i upravo baš takve su i klape – tradicionalne i šarmantne.

Na nešto udaljenijem otoku, Ravi, večeras počinje još jedna tradicionalna fešta, Stjepana Lukašević, jedna od organizatorica: Večeras je u Maloj Ravi tradicionalna Ravska Bila noć, tj. fešta. Zabavljat će nas grupa Dalmatico i Šime Ivčić i eto, spiza i piće su pripremljeni tako da dođite u što većem broju, sigurna sam da ćete se zabaviti i da će vam biti super!

Mjesto Tkon na otoku Pašmanu večeras pripremaRibarsku noć, a više o tome rekla nam je Taki Rudić iz Turističke zajednice općine Tkon: Ribarska noć održava se od 1986. godine, tako da je to već tradicionalna fešta u Tkonu. Gostima se nude morski specijaliteti, neizostavni dio programa je muzika u živo. Ove godine nastupit će Mladen Grdović i grupa Romantic, a također tu su i DJ-evi.

Za kraj zanimljivoga vikenda najavljujemo najveći koncert ovoga ljeta u Zadru – Pet Shop boys u subotu u 22 sata.

HRT/ZDanasNARODNE NOVINE Raspisan...

U Narodnim novinama broj 55, godina 2018., objavljen je natječaj za imenovanje...

read more

U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr