round image on layout top

CENTAR MOCIRE Kraj tužne hrvatske priče?

20. rujna 2017. by urednik divider image

Nastavak radova na Centru za djecu s teškoćama na Mocirama trebao bi uslijediti ove jeseni, tako barem najavljuju iz gradske Uprave. Idući tjedan dogovoren je sastanak u nadležnim ministarstvima: demografije i obrazovanja koji bi trebali odobriti troškovnik.

Još jedan školska godina počela je, a da Centar za djecu s teškoćama na Mocirama nije otvoren. Iz Gradske uprave najvaljuju kako bi radovi na dovršetku i opremanju trebali kreniti ove jeseni.

U travnju je ove godine potpisan dodatak Ugovora o sufinanciranju izgradnje Dječjeg centra na Mocirama između Grada Zadra i Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Na taj način osigurano je oko 10 milijuna kuna potrebnih za dovršetak i opremanje Centra čija je gradnja počela prije točno 10 godina i u koju je do sada uloženo više od 50 milijuna kuna.

Mi zapravo ne možemo ni zamisliti kako će nam biti dobro i lijepo kada se jednom tamo preselimo, kaže ravnateljica O.Š. “Voštarnica” Irena Dukić. Ističe da je u iščekivanju Centra njihova postojeća škola postala pretijesna:

Udvostručio nam se broj učenika s pedeset na devedeset jednog učenika s većim teškoćama u razvoju. Isto tako mislim da je potrebno upoznati javnost da smo mi prije 14 godina imali 4 učenika s poremećajem iz autističnog spektra,a sada imamo 31.

I vrtić Latica nestrpljivo čeka preseljenje, kaže ravnateljica Vesna Penjalov:

Prostor, neobično je važna prostor, osobito za određene metode rada koje bi sigurno donijele i bolje rezultate u rehabilitaciji dijece.

A iz gradske Uprave najavljuju za idući tjedan sastanak u nadležnim ministarstvima: demografije i obrazovanja koji bi trebali odobriti troškovnik ,kaže pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap:

Odradili smo nekoliko pripremnih radnji: legalizaciju, snimanje postojećeg stanja, evidentiranje postojeće štete, pa do dovršetka projekta kao i mogućih poboljšanja koje će projektant predložiti, a koja u prvotnom projektu nisu bila planirana.

Potom je u planu raspisivanje javnog natječaja za nastavak radova koji bi trebali započeti ove jeseni, najavljuje Kasap. A mi se nadamo da će konačno ova tužna hrvatska priča, gdje su investicije krenule pa stale i propale biti iza nas.

ZDdanas/HRTMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr