fbpx

DAN NAKON KATASTROFE Zadarska Opća bolnica nastavila s normalnim radom

Dan nakon snažnog grmljavinskog nevremena, zadarska Opća bolnica, koje je pretrpjela veliku štetu, nastavila je s normalnim radom. Idućih dana procijenit će se posljedice nevremena ne samo u bolnici već i na novoj zgradi Poliklinike , izjavio je zamjenik ravnatelja dr Edi Karuc.

Jučer se cijelo vrijeme radilo tako da smo i noćas do dva ujutro operirali. Tako da sustav nije stao i sve jedinice rade kao da je normalno. Već sada operiramo u tri kirurške sale. Blaže operacije smo odgodili, a ove koje su hitne njih radimo, kao i one neophodne kao što su operacije karcinoma, tumora. To nismo odgodili i nastavljamo dalje.

Nova Poliklinika je na žalost pretrpjela milijunsku štetu, ističe dr Edi Karuc:

Ovaj smo tjedan imali u planu potpisivanje primopredaje Poliklinike ali jučer je i ona stradala. Velika količina vode napunila je podrum, prvi kat nam je također procurio… Radi se o velikoj šteti, milijunskoj sigurno. Na sreću nije bilo opreme ali stradali su podovi, vrata, drvenarija. Jučer nam je pomogla vojska, vatrogasci. Bilo je oko 6 do 7 pumpi koje su ispumpavale vodu do kasnih noćnih sati.

Zadarski.hr/ZDanas