round image on layout top

Hoće li se monetizirati Morske orgulje i Pozdrav suncu?

3. rujna 2017. by urednik divider image

Zadar bilježi dvoznamenkasti porast u noćenjima. Prošloga smo tjedna premašili milijun i pol noćenja. Isti trend će se nastaviti u rujnu i u listopadu – najavljuju iz zadarske turističke zajednice. Napominju kako smo svake godine sve bliži priči o cjelogodišnjem turizmu.

Upravo je ovih dana krenula nova promidžbena kampanja koja bi u turističkom smislu kapitalizirala uvrštenje zadarskih bedema u popis UNESCO-a. Dosta ćemo to i platiti, ali i vratiti. Kampanja će dobrim dijelom biti orijentirana na taj ulazak Zadra u sustav UNESCO-a, koji je mamac dalekoistočnim i tržištima cruising-turizma. Oba su nam tržišta iznimno važna, dalekoistočna zbog vansezonskih gibanja, a cruising tržišta radi dovršenja zgrade Terminala u Gaženici, kojom bi se, najvjerojatnije, po nekim razgovorima jedna od većih kompanija za organizaciju kružnih putovanja preselila u Zadar kao ukrcajnu luku. To znači da bi tisuću osoba, odnosno njihova zemaljskog osoblja, živjelo u Zadru, kaže Ante Galić iz Turističke zajednice Grada Zadra.

Galić dodaje kako se razmišlja i o kapitalizaciji još jedne zadarske atrakcije, urbanih instalacija Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Da bi monetizirali morske orgulje, razmišlja se o originalnom načinu monetizacije bilo kakvih radnji u mobilnim sučeljima, dakle ne naplaćivati karte ili stavljati ograde i sl. Na tome radi čitav tim programera, navodi Galić.

Potkraj rujna počinju pregovori i planovi za još jedno izdanje Adventa u Zadru, a do tada će, najavljuju iz TZ-a biti i drugih manjih manifestacija. Advent će se ove godine proširiti na gotovo cijeli Poluotok, ističe Galić. A uz Advent zimskom turizmu u Zadru mogla bi pridonijeti i još jedna manifestacija „Tuna i sushi festival“, koji se održava potkraj siječnja i početkom veljače.

Izvor: HRTMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr