round image on layout top

Hoće li se monetizirati Morske orgulje i Pozdrav suncu?

3. rujna 2017. by urednik divider image

Zadar bilježi dvoznamenkasti porast u noćenjima. Prošloga smo tjedna premašili milijun i pol noćenja. Isti trend će se nastaviti u rujnu i u listopadu – najavljuju iz zadarske turističke zajednice. Napominju kako smo svake godine sve bliži priči o cjelogodišnjem turizmu.

Upravo je ovih dana krenula nova promidžbena kampanja koja bi u turističkom smislu kapitalizirala uvrštenje zadarskih bedema u popis UNESCO-a. Dosta ćemo to i platiti, ali i vratiti. Kampanja će dobrim dijelom biti orijentirana na taj ulazak Zadra u sustav UNESCO-a, koji je mamac dalekoistočnim i tržištima cruising-turizma. Oba su nam tržišta iznimno važna, dalekoistočna zbog vansezonskih gibanja, a cruising tržišta radi dovršenja zgrade Terminala u Gaženici, kojom bi se, najvjerojatnije, po nekim razgovorima jedna od većih kompanija za organizaciju kružnih putovanja preselila u Zadar kao ukrcajnu luku. To znači da bi tisuću osoba, odnosno njihova zemaljskog osoblja, živjelo u Zadru, kaže Ante Galić iz Turističke zajednice Grada Zadra.

Galić dodaje kako se razmišlja i o kapitalizaciji još jedne zadarske atrakcije, urbanih instalacija Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Da bi monetizirali morske orgulje, razmišlja se o originalnom načinu monetizacije bilo kakvih radnji u mobilnim sučeljima, dakle ne naplaćivati karte ili stavljati ograde i sl. Na tome radi čitav tim programera, navodi Galić.

Potkraj rujna počinju pregovori i planovi za još jedno izdanje Adventa u Zadru, a do tada će, najavljuju iz TZ-a biti i drugih manjih manifestacija. Advent će se ove godine proširiti na gotovo cijeli Poluotok, ističe Galić. A uz Advent zimskom turizmu u Zadru mogla bi pridonijeti i još jedna manifestacija „Tuna i sushi festival“, koji se održava potkraj siječnja i početkom veljače.

Izvor: HRTMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr