round image on layout top

IZMEĐU DESET KANDIDATA Najizgledniji načelnik PU zadarske je Anton Dražina

6. rujna 2017. by urednik divider image

Nakon što je ministar MUP-a Davor Božinović 24. srpnja ove godine raspisao interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika, postupak je došao u fazu da se kandidati koji su se javili na interni natječaj upravo pozivaju na testiranje u Zagreb pred peteročlanu komisiju koju je imenovao ministar, a rezultati bi se trebali znati već krajem ovog ili početkom idućeg tjedna iako im mandat službeno istječe od rujna do prosinca ove godine.

Najprije su u MUP-u natječajem izabrali glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, a zatim njegova dva zamjenika (za opću sigurnost i kriminalitet) te tri pomoćnika glavnog ravnatelja koji obnašaju i dužnost načelnika Uprave policije, Uprave kriminalističke policije i Uprave za posebne poslove sigurnosti, a sada se traži novih osamnaest načelnika policijskih uprava.

HDZ konačno, nakon pet godina apstinencije, ima MUP-ove uzde u svojim rukama i teško će propustiti priliku da MUP-ovu strukturu učvrsti svojim kadrovima jer, ne zaboravimo, zadnji HDZ-ov ministar bio je Tomislav Karamarko 2012. godine.

OTPORI I POBUNE

Kako smo neslužbeno doznali, najviše kandidata (čak desetero) javilo se za načelnika PU zadarske. Po našim izvorima, dosadašnji načelnik Neven Paškalin imat će ozbiljnog konkurenta u Antonu Dražini, rođenom Benkovčaninu koji već sedam godina zapovijeda splitskom Specijalnom policijom. Dražina je, vodeći splitske specijalce, imao i otpore i pobune među njima, ali je izdržao i sada ozbiljno konkurira za načelnika PU zadarske, na čijem je čelu već bio u razdoblju od 2004. do ožujka 2010. godine.

Za načelnika PU dubrovačko-neretvanske javila su se tri kandidata, i to dosadašnji načelnik Tonći Radibratović, koji ima najviše šanse, njegov zamjenik Tonči Glumac, ali i Ivan Pavličević, kojeg navodno SDP nije volio, ali trenutno jako dobro kotira. Pavličević je do sada navodno imao i nekoliko stegovnih postupaka zbog sumnji da je informirao dubrovačkog narkobosa Dubravka Šekeriju o policijskim akcijama u postupanju protiv njega sve do njegova uhićenja 2010., te opomenu jer je utjecao na zakoniti rad dvojice policajaca u njihovu postupanju prema jednoj osobi.

UDARCI ISPOD POJASA

Činjenica je da je natječaj u tijeku i da se na površinu serviraju razne pikanterije iz života kandidata, ali je činjenica i da je Pavličević ostao u službi unatoč svim ovim postupcima. Ljudi bliski njemu kažu da su to sve objede i laži te klasično “tovarenje” u smislu njegove profesionalne degradacije, jer ta četiri dokumenta koja su nađena kod Šekarije teoretski je mogao dostaviti bilo tko: od daktilografkinje do tužitelja, njegova branitelja… MUP-u smo uputili službeni upit vezan uz ove stegovne postupke protiv Pavličevića, ali odgovor još nismo dobili.

Treći kandidat za načelnika ove uprave dolazi iz PU splitsko-dalmatinske, a riječ je o Vinku Maljiću, voditelju Odjela u službi organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske, koji se više puta javljao i na natječaj za načelnika PU SD kad su neki natječaji poništavani, a na zadnjem je prije par mjeseci izabran Slobodan Marendić.

PU šibensko-kninska mogla bi imati novog starog načelnika Ivica Kostanića, kojemu se u jednom trenutku ozbiljno u šansama približio i bivši načelnik PU splitsko-dalmatinske Ivan Merćep, koji se javio na ovo mjesto. Merćep je svojedobno za vrijeme HDZ-a 2004. godine postao načelnik PU splitsko-dalmatinske, a onda je jedno vrijeme radio i u Zagrebu na mjestu pomoćnika načelnika Uprave policije u Ravnateljstvu policije. Sadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj tada je bio Merćepov zamjenik u PU splitsko-dalmatinskoj.

I tako svaka osoba koja se javila u sebi i iza sebe skriva neku svoju priču, a kako će njihove želje završiti i tko će od njih biti izabran na mandat od pet godina, vidjet ćemo vrlo brzo.

Izvor: Slobodna DalmacijaMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr