fbpx

KONTRADIKCIJE OKO SUPERNOVA CENTRA Dok uprava tvrdi da se centar otvara, zakupci otpuštaju radnike!

Trgovački centar je prilikom nedavnog potopa u Zadru potpuno poplavljen. U zadarskim kuloarima krenule su priče da je statika centra ozbiljno narušena. Uprava centra demantirala je glasine te najavila da se centar otvara vrlo brzo. S druge strane oglasio se Vedran Uranija, povjerenik SSSH, koji upozorava da su tvrtke koje su zakupci poslovnih prostora u istom centru počele otpuštati radnike što je nelogično ako se centar otvara kroz mjesec dana.

Prema navodima Vedrana Uranije, obratilo mu se više od dvadesetak zaposlenika trgovina u trgovačkom centru Supernova. Isti zaposlenici požalili su se da im je ugovor o radu otkazan ili im je najavljen otkaz. Također, Uranija navodi da postoji bojazan da će se ista stvar dogoditi stotinama radnika zaposlenih u Supernova centru koji će ostati bez posla. Isti otkazi su nelogični ako se centar otvara kroz mjesec dana, kako je najavila uprava Sepernove. Otpuštati zaposlenike na 30 dana te ih ponovno zapošljavati ili tražiti nove bilo bi kontraproduktivno i skupo uzevši u obzir i činjenicu da su dosadašnji zaposlenici već iskusni u poslu koji obavljaju, a nove zaposlenike treba dodatno educirati. Temeljem svega navedenog, očito je da je situacija u trgovačkom centru puno ozbiljnija, a zakupci prostora očito ne dijele mišljenje s upravom centra.

Kontradiktorne izjave

Iako uprava Supernove tvrdi da je statika objekta sačuvana te da će objekt ubrzo biti u funkciji, uprave tvrtki zakupnika prostora u istom centru očito ne misle jednako s obzirom na to da je već dvadeset zaposlenika otpušteno te da se najavljuju stotine otkaza zaposlenicima koji su još u radnim odnosu, kako navodi Vedran Uranija.

Ako uzmemo u obzir podatak da bi centar trebao proraditi u studenom, nelogično je da zakupnici prostora otpuštaju radnike i to navodno protuzakonito, zbog tridesetak dana “praznog hoda” dok se centar ponovno ne otvori. U međuvremenu, a nakon objave uprave da se centar ubrzo otvara, zadarski potrošaći na emailove dobijaju obavijesti kako trgovine u Supernova centru neće raditi do daljnjeg. Logično bi bilo za pretpostaviti da se Supernova centar, temeljem odluka zakupaca o otpuštanju zaposlenika, neće otvarati još dugo vremena. Što se zaista događa sa centrom pokušati ćemo doznati narednom periodu.

ZDdanas