round image on layout top

Protiv Dalićke, Ramljaka i drugih podnesena kaznena prijava, zvuči kao da ju je pisao sam Todorić

26. rujna 2017. by urednik divider image

U kaznenoj prijavi stoji da su Martina Dalić, Ante Ramljak i ostali udruženi u zločinačko udruženje imali namjeru preuzeti Agrokor, rasprodati ga i sami pribaviti imovinsku korist.

“Martina Dalić, Ante Ramljak, Alexander Debelius, Wilheim Hemetsberger, Klaus Requat, Alastair Beveridge, Tin Dolički, Boris Šavorić i Tonči Korunić te NN osoba koje predstavlja Knighthead fond počinili su više kaznenih djela u okviru zločinačkog udruženja”, stoji u kaznenoj prijavi.

U prijavi stoji da su gore navedeni imali namjeru preuzeti Agrokor i njegovom rasprodajom sebi pribaviti protupravnu korist, na štetu Republici Hrvatskoj i njenom gospodarstvu. Tvrdi se da su sve organizirali ministrica Dalić i Ante Ramljak. “Oni su vodili zločinačko udruženje u okviru kojega su prihvatili i odobrili otkup 49 posto Agrokorovih bondova po 70 posto nižoj cijeni Knighthead fondu, da bi tzv. roll up financiranjem Agrokora samo na prvih 100 milijuna plasiranih eura, pribavili imovinsku korist fondu od 70 milijuna eura”, piše u kaznenoj prijavi.

U objašnjenju stoji kako su neki članovi skupine posljednjih par godina već u Hrvatskoj djelovali zajedno kao timovi na nekoliko projekata. Tvrdi se da je skupina počela intenzivnije praćenje Agrokora u 2016. godini, a svoju priliku su vidjeli u studenom 2016. godine, kada su bili uvjereni da Agrokor neće moći refinancirati dug. “Agrokor je uspješno obavio refinanciranje, a oni su znali da nikada više neće imati ovakvu priliku za realiziranje svojih ciljeva, pa su krenuli u nesmiljene akcije. Povećavaju timove i okupljaju saveznike, uvlače i geopolitiku. Stranka MOST i Božo Petrov odlično se uklapaju u njihov projekt…”, piše u prijavi.

Izvor: Index.hrMARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom koncesije nad lukom Gaženica, županijski vijećnik AM, Marko...

read more

MARJANA BOTIĆ Dan je...

Povodom Dana Županije, iz Kluba vijećnika Akcije mladih i Mosta, kažu da...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom izjava ravnatelja Lučke uprave Zadar vezano uz koncesiju luke...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr