round image on layout top

SNIMILI ČITATELJI U Diklu na cestu pala građevinska dizalica!

4. rujna 2017. by urednik divider image

Jutros oko 10 sati na Krešimirovoj obali u Diklu, pala je građevinska dizalica. Prema iskazu svjedoka, dizalica je pala na lokalnu cestu. Prema našim saznanjima, nitko nije ozlijeđen. Čitatelji koji su se obratili redakciji ZADARdanas žive u blizini gradilišta te navode kako isto gradilište nije dovoljno zaštićeno te da je cijelo ljeto zaštitna ograda padala pri jačem vjetru i u opasnost dovodila prolaznike, a pogotovo djecu.

Stanari okolnih kuća problem su prijavljivali policiji ali nije bilo reakcija kao ni jutros nakon opasnog propusta na gradilištu u kojem je moglo biti teških posljedica po prolaznike kao i sudionike prometa. Susjedi navode da su u strahu jer se ista dizalica okreće iznad njihovih kuća i dvorišta, a za jutrošnji incident smatraju da je prava sreća da nitko nije stradao. Prema navodima i saznanjima  jednog od susjeda, građevinske dizalice nebi smjele prelaziti preko drugih kuća i objekata. Iz istog razloga, odučili su se obratiti medijima.

S druge strane, susjedi navode kako je gradilište počelo sa radovima i stvaranjem buke već od 7 sati ujutro, iako većina kuća i apartmana uz gradilište još ima turiste što im tjera goste i stvara direktnu štetu. Policija i nadležne službe ne reagiraju na pozive i prijave građana, a u kuloarima se pominju navodne veze investitora sa bivšim gradonačelnikom.

Što se tu zaista događa trebale bi utvrditi nadležne službe.

ZDdanasPredsjednica se...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila...

read more

Vedran Sinožić iznio...

Tisuće godina pitaju se mnogi gdje je ta Troja i je li ona uopće postojala....

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Ne...

Otvoreno pismo županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača upućeno...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr