fbpx round image on layout top

SNIMILI ČITATELJI U Diklu na cestu pala građevinska dizalica!

4. rujna 2017. by urednik divider image

Jutros oko 10 sati na Krešimirovoj obali u Diklu, pala je građevinska dizalica. Prema iskazu svjedoka, dizalica je pala na lokalnu cestu. Prema našim saznanjima, nitko nije ozlijeđen. Čitatelji koji su se obratili redakciji ZADARdanas žive u blizini gradilišta te navode kako isto gradilište nije dovoljno zaštićeno te da je cijelo ljeto zaštitna ograda padala pri jačem vjetru i u opasnost dovodila prolaznike, a pogotovo djecu.

Stanari okolnih kuća problem su prijavljivali policiji ali nije bilo reakcija kao ni jutros nakon opasnog propusta na gradilištu u kojem je moglo biti teških posljedica po prolaznike kao i sudionike prometa. Susjedi navode da su u strahu jer se ista dizalica okreće iznad njihovih kuća i dvorišta, a za jutrošnji incident smatraju da je prava sreća da nitko nije stradao. Prema navodima i saznanjima  jednog od susjeda, građevinske dizalice nebi smjele prelaziti preko drugih kuća i objekata. Iz istog razloga, odučili su se obratiti medijima.

S druge strane, susjedi navode kako je gradilište počelo sa radovima i stvaranjem buke već od 7 sati ujutro, iako većina kuća i apartmana uz gradilište još ima turiste što im tjera goste i stvara direktnu štetu. Policija i nadležne službe ne reagiraju na pozive i prijave građana, a u kuloarima se pominju navodne veze investitora sa bivšim gradonačelnikom.

Što se tu zaista događa trebale bi utvrditi nadležne službe.

ZDdanasPROTIV ORGRANIZIRANOG...

Zadarski blok oglasio se priopćenjem u kojem poziva na prosvjed protiv...

read more

AKCIJA MLADIH Hdz-ova...

Povodom prijedloga za izradu prostornog plana za uvalu Bregdetti oglasila se...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom izrade urbanističkog plana Vitrenjak II oglasio se županijski...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr