fbpx

Župan Longin najavio proglašenje elementarne nepogode

Od gradova i općina prikupljamo prijave za štete, izjavio je zadarski župan Božidar Longin nakon sastanka Županijskog stožera civilne zaštite. Najavio je kako bi već do kraja tjedna mogao proglasiti stanje elementarne nepogode.

Mi smo jučer posao dobro odradili, nije bilo ljudskih žrtava, što je najvažnije, nitko nije stradao iako je bilo nekoliko vrlo teških situacija, a materijalna šteta je ogromna, rekao je zadarski župan Božidar Longin. U ovom trenutku ne možemo reći kolika je, rade se procjene štete, mi ćemo do kraja tjedna dobiti zbirne podatke svih općina i gradova i tada ću ja, na osnovu tih zbirnih podataka proglasiti elementarnu nepogodu.

Malo više od dvije tisuće poziva je stiglo Stožeru civilne zaštite Zadarske županije za sanaciju šteta nakon jučeranjih poplava. U potpunosti je sanirano je 350 objekata. Veliki je problem s crpljenjem vode iz privatnih kuća. Najviše zbog toga jer vatrogasna vozila ne mogu pristupiti svakom objektu, rekao je Županijski vatrogasni zapovjedni Željko Šoša.

Zbog olujnog nevremena bit će potrebna i sanacija brojnih cesta na području Zadarske županije

HRTZadar/ZDanas