fbpx round image on layout top

Ante Todorić je došao u Hrvatsku, reći će da nije kriv

20. listopada 2017. by urednik divider image

ODVJETNIK Ante Todorića Indexu je javio kako je Ante Todorić došao u Hrvatsku te da će danas biti ispitan.

Od ranog jutra Index je pokušavao doći do odvjetnika Ante Todorića, no nisu se javljali. U 10 sati Fran Olujić potvrdio nam jekako je Ante Todorić u njegovoj pratnji došao u Republiku Hrvatsku. “To smo obećali i najavili”, dodao je.

“Očekujemo da ćemo danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu”, otkrio je.

Todorićev drugi odvjetnik kazao je Indexu kako je već kasno sinoć Ante Todorić stigao u Hrvatsku.
Hini je kazao da bi se razgovor s tužiteljima trebao dogoditi tijekom dana, no još nisu dobili službeni poziv.

“S obzirom da će ispitivati samo njega to će se vjerojatno dogoditi u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u Savskoj, a ne u prostoriji za ispitivanja na Selskoj cesti”, kazao je Čogurić Hini.

“Iznijet ćemo obranu u kratkim crtama. Ante će reći da se ne smatra krivim za ono što mu se stavlja na teret”, kazao je Fran Olujić u telefonskom razgovoru za HRT.

Ivica Todorić nedostupan

Ivica Todorić , kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim raspisati tjeralica.

Odvjetnici Ivice Todorića najavili su u srijedu navečer žalbu na odluku da se istražni zatvor odredi jedino osnivaču posrnulog koncerna Agrokor koji se prema tvrdnjama tužiteljstva okoristio za preko milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Index.hr/ZDanasAKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr