fbpx round image on layout top

KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR Večernja scena

16. listopada 2017. by urednik divider image

Kako smo već ranije najavili ove kazališne sezone u Kazalištu lutaka našoj publici predstaviti ćemo novi program večernje scene za odrasle koji će se održavati jedan četvrtak u mjesecu u večernjem terminu. U ugodnoj atmosferi gledatelji će moći uživati u dramskim predstavama, monodramama, te plesnim i glazbenim produkcijama.
Večernju scenu započinjemo dana 19.10.2017. u 19:00 s novom predstavom „Kaštanka“. Radi se o kooprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Premijera u Zadru održana je 15.09.2017. dok premijera u Virovitici slijedi 14.10.2017.

Redateljica i adaptatorica dramatizacije: Vjera Vidov
Igraju:
Kaštanka : Sara lustig
Luka Aleksandrič / Ivan Ivanič : Dominik Karakašić
Fjodor Timofejič : Irena Bausović
Monsieur Georges : Goran Vučko

„Kaštanka“ je jedna od najslavnijih Čehovljevih kratkih priča i odlikuje se glavnim kvalitetama koje obilježavaju i ostatak njegova opusa, a to su prvenstveno duboko razumijevanje ljudske psihe i atmosfera koja čitatelja neodoljivo uvlači u Rusiju na prijelazu iz devetnaestoga u dvadeseto stoljeće. „Kaštanka“ je doista obilježena snažnim ruskim koloritom, ali istodobno je i univerzalna pripovijest o ljubavi, odanosti i odgovornosti. Čehov je slavan satiričar društva, a u ovoj priči bespoštedno prikazuje ljudske slabosti iz vizure čovjekova najboljeg prijatelja: psa. Kroz oči kujice Kaštanke ljudski svijet nazire se u punini svoje bijede, ispraznih nastojanja i slabosti. Pas ne osuđuje. Kaštankin svijet prvenstveno je svijet mirisa (mirisa piljevine, blata, čaja, votke, mesa), ali najvažniji orijentir njezina postojanja je gazda. On je središte njezina svijeta, izvor sigurnosti i pripadnosti. Za to se psić odužuje bezrezervnom ljubavi koja jednako strpljivo prihvaća i milovanja i udarce, i tepanje i psovke. Kada se izgubi i na koncu udomaći kod novoga „gazde“, cirkusanta koji nastupa s uvježbanim životinjama, Kaštanka će se naći u dvojbi: je li bolji gazda koji te ne tuče i hrani, ali uvjetuje svoju ljubav, ili je bolji grub, nepredvidljiv i nepouzdan gospodar koji te voli bezuvjetno, ali „na svoj način“. Dvojba je to u kojoj se nijedan čovjek ne bi volio naći, a Čehov traži da porazmislimo u čemu smo gori od psa, trebamo li se katkad ugledati u pseću ljubav ili ipak prestati ljubavlju nazivati široku paletu odnosa temeljenih na patnji i neslobodi.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta četvrtkom i petkom od 10:30 do 12:30 i on line prodajom na: http://www.klz.hr/repertoar/ulaznice
Cijena ulaznice iznosi 25 kn.
Studenti i umirovljenici ostvaruju popust od 50 % isključivo kupnjom na blagajni kazališta uz predočenje odgovarajuće isprave.ZBOG NAPADA NA NOVINARA...

Bivši nogometaš NK Zadra Jakov Surać danas je zbog premlaćivanja novinara...

read more

Pupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr