fbpx

GRADONAČELNIK DUKIĆ Oštro osuđujem bilo kakav oblik nasilja i ne pristajem da se nasilje u obitelji naziva odgojnom mjerom!

Gradonačelnika, gospodina Branka Dukića, pitali smo nekoliko pitanja vezana uz slučaj Marija Pešuta. 

Poštovani gospodine gradonačelniče, molim Vas da nam odgovorite na par pitanja;

1. Kako komentirate činjenicu da je bivši zaposlenik Gradske uprave, Mate Kožul, 2011. godine zbog otvaranja lažnih facebook profila suspendiran odmah nakon što je protiv njega podignut Optužni prijedlog, a pročelnik Mario Pešut do danas ne snosi nikakve sankcije za obiteljsko nasilje niti nakon donešene sudske presude?

2. Kakvu poruku kao liječnik te humanist šaljete javnosti nesankcioniranjem obiteljskog nasilnika?

3. S obzirom na vašu dosadašnju reakciju, moram Vas pitati da li možda za vas obiteljsko nasilje ne predstavlja teški krimen? Smatrate li možda da obiteljsko nasilje uopće nije krimen ili po vama spada možda u čak poželjno ponašanje kao nekakav oblik odgojne mjere?

Odgovor gradonačelnika prenosimo u cijelosti:


Gradonačelnik sam od lipnja 2017. godine i ne bih komentirao odluke prethodnika niti se navedene situacije mogu usporediti tim više jer postoji razlika između mogućih kaznenih i prekršajnih djela, a koje pak razlikuje Zakon o službenicima i namještenicima.

Kažete kako me poznajete kao liječnika i humanista i hvala na tome.

Oštro osuđujem bilo kakav oblik nasilja, a kao roditelj četvero djece jasno razlikujem i ne pristajem da se nasilje u obitelji naziva odgojnom mjerom.

Kao gradonačelnik želim prije svega biti legalist i nastojim djelovati pravedno.

Prema javno dostupnim informacijama radi se nepravomoćnoj presudi na prekršajnom sudu za događaj iz svibnja ove godine kad je došlo do eskalacije dugotrajnog sukoba između dvije odrasle osobe. To su poznate činjenice i dalje od toga ne bih niti imam pravo. Ne smatram se sposobnim preuzeti ulogu suca niti arbitra za odnose unutar ičije šire obitelji. Moja obveza je poštivati zakon i ne dozvoliti da privatni problemi niti jednog zaposlenika grada utječu na kvalitetu usluge koju pružamo građanima. Budite uvjereni da ću tako postupati u ovom i svakom drugom slučaju radilo se o meni, pročelniku Pešutu ili bilo kome pod ingerencijom gradonačelnika.


ZDdanas