fbpx round image on layout top

Kolinda je na ljeto medije optužila da šire depresiju, a danas je napokon priznala da ništa ne valja!

8. studenoga 2017. by urednik divider image

Kolinda je danas održala iznimno oštar govor u kojem je otvoreno kritizirala situaciju u zemlji. Iako ga nigdje nije spomenula, jasno je da je Kolindin monolog u Opatiji bio žestoka kritika Andreju Plenkoviću i njegovoj vladi.

Potpuno nekarakteristično za domaće političare, predsjednica je praktički cijeli svoj govor posvetila kritiziranju stanja, otvoreno priznavši da smo na začelju, da nas svi prestižu i da ne radimo puno da se to promijeni.

“Predugo stojimo, a drugi nas prestižu, ili nam sve više odmiču”, kazala je predsjednica koja je otvoreno prokazala sve loše pokazatelje u ekonomiji i društvu, prenio je N1 njene riječi koje će se tek komentirati.

”Od početka svoga mandata ističem gospodarske ciljeve. Dvije i pol godine kasnije, unatoč nekim pozitivnim makroekonomskim pokazateljima i trendovima, i dalje nema pravih rezultata, pravih aktivnosti, i dalje se slažemo, ali ne možemo reći da se nešto pomiče. Mogu podsjetiti na neke primjere tema i projekata koji su uvijek tu, koji su vječni: poticanje izvoza i ulaganja, rješavanje demografske problematike, društvo znanja, sređivanje i usklađivanje zemljišnih knjiga, reforma mirovinskog i zdravstvenog sustava, reforma tromog pravosudnog sustava, unapređenje poslovnog okruženja, poticanje poduzetništva”, priznala je predsjednica.

Medije krivila da šire depresiju, danas jasno rekla da u zemlji praktički ništa ne valja

Kolinda je danas svakako održala možda i svoj najznačajniji govor do sad, no treba je podsjetiti da su mediji o tome odavno pisali. No, u vrijeme kad su mediji upozoravali na iste stvari kojih se danas sjetila predsjednica, Kolinda je optuživala medije da šire depresiju.

Tako je Kolinda ovog ljeta, u sedmom mjesecu, govorila kako mediji šire lošu atmosferu.

Govoreći o odlasku mladih i hrvatskoj emigraciji, Kolinda je rekla kako nije tajna da se mnogi mladi Hrvati u iseljeništvu osjećaju zanemareno i kako su, jednako kao i njihovi roditelji, rastuženi i obeshrabreni “iznimno depresivnom i lošom slikom naše zemlje koja se često plasira u medijima”, kazala je Grabar-Kitarović.

No, danas je i sama prilično otvoreno, bez rukavica i skrivanja iza fraza, priznala kako je situacija u zemlji daleko od idealne.

Prilično je znakovito i da je danas posebno istaknula da Hrvatskoj trebaju politička odlučnost, hrabrost i, kako je kazala, “otpor populističkim politikama”.

Nije, doduše, poznato je li mislila i na populističke izjave poput, primjerice, njezine euforične rečenice nakon izborne pobjede, kad je obećala da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama Europe.

Danas je predsjednica shvatila da to baš i neće biti tako, barem ne dok nas vode političari poput onih iz njezine stranke.

Izvor: Index.hrPupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr