fbpx

Kolinda je na ljeto medije optužila da šire depresiju, a danas je napokon priznala da ništa ne valja!

Kolinda je danas održala iznimno oštar govor u kojem je otvoreno kritizirala situaciju u zemlji. Iako ga nigdje nije spomenula, jasno je da je Kolindin monolog u Opatiji bio žestoka kritika Andreju Plenkoviću i njegovoj vladi.

Potpuno nekarakteristično za domaće političare, predsjednica je praktički cijeli svoj govor posvetila kritiziranju stanja, otvoreno priznavši da smo na začelju, da nas svi prestižu i da ne radimo puno da se to promijeni.

“Predugo stojimo, a drugi nas prestižu, ili nam sve više odmiču”, kazala je predsjednica koja je otvoreno prokazala sve loše pokazatelje u ekonomiji i društvu, prenio je N1 njene riječi koje će se tek komentirati.

”Od početka svoga mandata ističem gospodarske ciljeve. Dvije i pol godine kasnije, unatoč nekim pozitivnim makroekonomskim pokazateljima i trendovima, i dalje nema pravih rezultata, pravih aktivnosti, i dalje se slažemo, ali ne možemo reći da se nešto pomiče. Mogu podsjetiti na neke primjere tema i projekata koji su uvijek tu, koji su vječni: poticanje izvoza i ulaganja, rješavanje demografske problematike, društvo znanja, sređivanje i usklađivanje zemljišnih knjiga, reforma mirovinskog i zdravstvenog sustava, reforma tromog pravosudnog sustava, unapređenje poslovnog okruženja, poticanje poduzetništva”, priznala je predsjednica.

Medije krivila da šire depresiju, danas jasno rekla da u zemlji praktički ništa ne valja

Kolinda je danas svakako održala možda i svoj najznačajniji govor do sad, no treba je podsjetiti da su mediji o tome odavno pisali. No, u vrijeme kad su mediji upozoravali na iste stvari kojih se danas sjetila predsjednica, Kolinda je optuživala medije da šire depresiju.

Tako je Kolinda ovog ljeta, u sedmom mjesecu, govorila kako mediji šire lošu atmosferu.

Govoreći o odlasku mladih i hrvatskoj emigraciji, Kolinda je rekla kako nije tajna da se mnogi mladi Hrvati u iseljeništvu osjećaju zanemareno i kako su, jednako kao i njihovi roditelji, rastuženi i obeshrabreni “iznimno depresivnom i lošom slikom naše zemlje koja se često plasira u medijima”, kazala je Grabar-Kitarović.

No, danas je i sama prilično otvoreno, bez rukavica i skrivanja iza fraza, priznala kako je situacija u zemlji daleko od idealne.

Prilično je znakovito i da je danas posebno istaknula da Hrvatskoj trebaju politička odlučnost, hrabrost i, kako je kazala, “otpor populističkim politikama”.

Nije, doduše, poznato je li mislila i na populističke izjave poput, primjerice, njezine euforične rečenice nakon izborne pobjede, kad je obećala da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama Europe.

Danas je predsjednica shvatila da to baš i neće biti tako, barem ne dok nas vode političari poput onih iz njezine stranke.

Izvor: Index.hr