round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Ne mogu podnijeti da Renata Peroš u svojoj obrani spominje moral i profesionalnost. To kod mene izaziva bol i grč u želucu s neizdrživim nagonom za povraćanje!

14. studenoga 2017. by urednik divider image

Otvoreno pismo županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača upućeno zadarskom županu Božidaru Longinu objavljujemo u cijelosti.


PREDMET: ZAHTJEV ZA SMJENOM RAVNATELJICE NARODNOG MUZEJA U ZADRU RENATE PEROŠ

Kada sam u medijima pročitao da će Renata Peroš tužiti sve one koji traže njezinu smjenu odlučio sam se i ja službenim putem kao vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije priključiti tim zahtjevima.

U peticiji koji građani potpisuju putem interneta kao i u novinarskim člancima sve je rečeno. Ima materijala da se moglo i trebalo Renatu Peroš smijeniti do sada ne jednom nego barem jedno pet-šest puta.

Uz te razloge potkrijepljene neoborivim činjenicama ja ću iznijeti razloge sasvim osobne prirode zbog kojih tražim smjenu Renate Peroš.

1. Renata Peroš se nije pojavila na sjednici Županijske skupštine 14.07.2017 godine braniti programsko i financijsko izvješće Narodnog muzeja za 2016 godinu. Nije se čak udostojila ni nekoga poslati da to uradi u njezino ime. Mi vijećnici AM i nezavisnih Ante Rubeša, Kristijan Kotlar i ja živjeli smo za tu sjednicu, za tu točku, za taj trenutak suočenja sa Renatom Peroš. Uzgred budi rečeno svi koji su izašli za govornicu programsko i financijsko izvješće su ocijenili lošim, što ono u biti i jest ( tko ga želi pročitati može ga naći na stranicama Zadarske županije).

2. Ne mogu podnijeti da Renata Peroš u svojoj obrani spominje moral i profesionalnost, ugroženost ugleda Narodnog muzeja kojeg eto ona svojim postupcima, likom i djelom štiti. To kod mene izaziva zdravstvene tegobe, bol i grč u želucu s neizdrživim nagonom za povraćanje.

Da ste župane itekako svjesni što i kako se radi u Narodnom muzeju pokazuju vaše zadnje izjave kao i odluka da za predsjednika Upravnog vijeća imenujete profesora Zlatka Begonju (koji se također ograđuje od onoga što se događa u Narodnom muzeju).

Renata Peroš nije malodobna, dobro zna što radi, vrlo je proračunata. Ne treba joj tutor u vidu profesora Begonje. Nakon svega jedino ispravno bilo bi da je se razriješi dužnosti.

 

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-BakračMEDIJSKA TUGA Fra Ma Fu...

Četvrti Festival reportaže i reportera Fra Ma Fu završio je u nedjelju na...

read more

Akcija mladih najavljuje...

Povodom iduće sjednice Županijske skupštine, Akcija mladih oglasila se sa...

read more

UŽAS NA MUSAPSTANU...

Dvojica mladića pronađeni su mrtvi jutros na Musapstanu, prema svemu sudeći...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr