fbpx round image on layout top

Potvrđena optužnica protiv Rene Sinovčića zbog izvlačenja preko 120 milijuna kuna

3. studenoga 2017. by urednik divider image

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, kojega tužiteljstvo tereti da je nezakonito “zaradio” i u predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotaknuo Uskok.

“Optužno vijeće je nakon održane sjednice i dugog vijećanja odlučilo potvrditi optužnicu u odnosu na sva kaznena djela. Optužno vijeće će sada cijeli spis dostaviti predsjedniku raspravnog vijeća radi zakazivanja pripremnog ročišta i glavne rasprave”, kazao je nakon objave odluke Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan.

Afera Ribar
Kazao je i da postoji mogućnost da se postupak premjesti na Županijski sud u Split, iako obrana još nije zatražila promjenu nadležnosti.

Sjednica optužnog vijeća, koja je optužnicu mogla potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu, počela je prošlu srijedu, a Sinovčić se na njoj nije pojavio, kao ni na današnjoj objavi.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke, optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je i protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

Izvučeno preko 120 milijuna kuna

Za razliku od optuženika koji sve poriču, Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra, izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijeća, u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također, mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Izvor: Index.hrPROTIV ORGRANIZIRANOG...

Zadarski blok oglasio se priopćenjem u kojem poziva na prosvjed protiv...

read more

AKCIJA MLADIH Hdz-ova...

Povodom prijedloga za izradu prostornog plana za uvalu Bregdetti oglasila se...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom izrade urbanističkog plana Vitrenjak II oglasio se županijski...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr