fbpx

POVUCI EKO LOGIČAN POTEZ Tvrtka EKO provodi radionice po osnovnim školama

Tvrtka Eko d.o.o za gospodarenje otpadom Zadarske županije trenutno održava niz edukativnih radionica po osnovnim školama pod nazivom Edukacija o korisnosti otpada. Jedna takva organizirana je prije dva dana u Područnoj školi na zadarskoj Ploče, gdje je edukaciju održala Mirta Matić, stručna suradnice za promidžbu i edukaciju tvrtke Eko d.o.o. Učenici su s veseljem usvajali nova znanja. iako su, kaže Mirta, oni pravi mali znalci po pitanju otpada i njihovo znanje je impresivno.

Do sada su bile organizirane četiri radionice koje je vodila zadarska glumica i lutkarica Tamara Šoletić, i to u OŠ Zadarski otoci, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Poličnik i OŠ dr. Jure Turića u Gospiću, što znači da je do sada u ovim radionicama sudjelovalo više od 500 djece.

– Edukacija se održava u osnovnim školama Zadarske i južnog dijela Ličko-senjske županije kako bi oni najmlađi naučili kako pravilno odvajati otpad, a otpad je sve ono što možemo ponovno iskoristiti, odnosno preraditi i reciklirati i tako dobiti novi proizvod. Iz tog razloga je bitno da naši mališani shvate važnost odvajanja otpada: stakla, papira plastike i biootpada i u koju kantu odlažemo pojedini otpad, kazala je Mirta Matić.

Cijela priča je ukomponirana u svojevrsnu predstavu u kojoj je glavni lik maskota, gospodin Otpadić, koji je odlučio krenuti na put oko svijeta. Izrađen je od reciklabilnog materijala: plastičnih čaša, kartonske kutije, konopa, plastičnih boca od jogurta, spužva za pranje suđa, galona za vodu, novina, starih tenisica.

ZDdanas