round image on layout top

Sastanak župana Longina s (grado)načelnicima: Aktivacija državne imovine ključ razvoja

28. studenoga 2017. by urednik divider image

Župan Božidar Longin održao je u Domu Županije redovni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima svih općina Zadarske županije. U uvodnom dijelu sastanka raspravljalo se o aktivnostima vezanim za sanaciju šteta uzrokovanih rujanskom poplavom. Župan Longin je izvijestio da su u tijeku radovi na sanaciji Opće bolnice Zadar i nove Poliklinike za što je sredstva osiguralo Ministarstvo zdravstva.

– Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem pokazala je veliko razumijevanje, te se trude maksimalno ispuniti sve najvažnije stavke koje smo dogovorili na nedavnom sastanku u Banskim dvorima. Dobar dio infrastrukture smo već sanirali, uglavnom ono najnužnije da se život može normalno odvijati. Sada idemo na sljedeće korake, a prioriteti su nam Bolnica i Poliklinika, škole te cestovna infrastruktura – rekao je Longin.

Županijska uprava za ceste Zadarske županije sanirala je sve najvažnije prometnice, a radove će financijski pomoći Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U tijeku su završne pripreme za sanaciju nerazvrstanih cesta, te poljskih i šumskih putova koje će urediti postrojbe Hrvatske vojske te djelatnici Hrvatskih šuma. Iznimno važan ugovor potpisan je prije nekoliko dana između ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića i gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića, kojim su se Hrvatske vode obvezale sanirati pročistač u Zadru koji je također stradao u poplavi, a potom slijede poboljšanje protočnosti potoka Ričine, te izgradnja vodospremišta Novi Bokanjac.

Jedna od glavnih tema sastanaka bila je aktivacija zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za razvojne projekte općina i gradova. Župan Longin je izvijestio kako je gotovo svakodnevno u kontaktu s ministrom državne imovine Goranom Marićem, te da se nada da će resorno ministarstvo pokazati razumijevanje za zahtjeve JLS-a koji su poslani u zajedničkom dopisu svih općina i gradova Zadarske županije.

– Svjedoci smo velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu na našem području koje su neiskorištene i propadaju. Njih moramo pokrenuti u razvojne projekte, svatko na svojem području, jer mi na terenu najbolje poznajemo potrebe svoje lokalne sredine – poručio je župan.

Razgovaralo se i o projektima koje su općine i gradovi kandidirali za financiranje sredstvima iz EU fondova. Župan Longin je istaknuo da županijske razvojne agencije stoje maksimalno na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave u provedbi određenih aktivnosti, osobito u pripremi projekata za natječaje.

ZDdanasMEDIJSKA TUGA Fra Ma Fu...

Četvrti Festival reportaže i reportera Fra Ma Fu završio je u nedjelju na...

read more

Akcija mladih najavljuje...

Povodom iduće sjednice Županijske skupštine, Akcija mladih oglasila se sa...

read more

UŽAS NA MUSAPSTANU...

Dvojica mladića pronađeni su mrtvi jutros na Musapstanu, prema svemu sudeći...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr