round image on layout top

Šime Vicković u Nadzornom odboru Hrvatske zajednice županija

27. studenoga 2017. by urednik divider image

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković izabran je u nadzorni odbor Hrvatske zajednice županija. Odlučeno je to na izbornoj sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija, nacionalne udruge svih županija i Grada Zagreba. Izbor Šime Vickovića u tročlani nadzorni odbor HZŽ-a veliko je priznanje za Zadarsku županiju.

„U narednom razdoblju zajedničkim ćemo naporima pozicionirati Hrvatsku zajednicu županija kao nezaobilaznog dionika u provođenju javnih politika na regionalnoj i lokalnoj razini. Hrvatska zajednica županija nastavit će raditi na postizanju dugogodišnjeg zajedničkog cilja, odnosno dosljednije provedbe funkcijske i fiskalne decentralizacije“, poručio je Vicković.

Na izbornoj skupštini izabrano je i vodstvo Hrvatske zajednice županija za naredne dvije godine. Tako je župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk po drugi put zaredom izabran za predsjednika, dok je za potpredsjednika HZŽ-a reizabran istarski župan Valter Flego.

Župan Pauk pohvalio je i odnos HZŽ-a s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, prilikom čega je najavio sljedeći zajednički sastanak koji će se početkom prosinca održati u Šibeniku. Jedna od važnih tema susreta bit će i prva prilika Republike Hrvatske za sudjelovanjem u stvaranju nove financijske perspektive Europske unije, koja države članice EU čeka nakon 2020. godine. Upravo zbog te prilike i boljeg razumijevanja i uvida u potrebe i prava građana u svim dijelovima Hrvatske, Hrvatska zajednica županija može biti snažan i relevantan partner Vladi u programiranju operativnih programa za sljedeće financijsko razdoblje.

„Važno je da nastavimo zauzimati zajednički stav u postizanju ciljeva koji su utkani u Statut naše organizacije, bez obzira na politička opredjeljenja. To je ono na što smo svi u Zajednici ponosni jer upravo smo zajedničkim naporima uspjeli skrenuti pozornost javnosti i institucija na događanja na terenu, na izazove s kojima se mi u jedinicama regionalne samouprave svakodnevno susrećemo, a postigli smo i zavidne rezultate u projektnoj i međunarodnoj suradnji“, istaknuo je Pauk.

ZDdanasMEDIJSKA TUGA Fra Ma Fu...

Četvrti Festival reportaže i reportera Fra Ma Fu završio je u nedjelju na...

read more

Akcija mladih najavljuje...

Povodom iduće sjednice Županijske skupštine, Akcija mladih oglasila se sa...

read more

UŽAS NA MUSAPSTANU...

Dvojica mladića pronađeni su mrtvi jutros na Musapstanu, prema svemu sudeći...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr