fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Na koncertu klape Intrade jasno vidljiva podjela na urbane i balkanske Hrvate

Županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač,  na svojem Facebook profilu na objavio je osvrt na neugodno iskustvo koje je imao na tradicionalnom koncertu klape Intrade u Arsenalu. Njegov osvrt prenosimo u cijelosti.


Bio sam prisutan na Božičnom koncertu klape Intrade u Arsenalu. To nam je nekako postala obiteljska tradicija. Svake godine zajedno odemo na taj koncert. Ove godine na koncertu se pojavio bivši gradonačelnik Kalmeta, sadašnji Dukić s njima za zajedničkim stolom gradski pročelnici, bivši Kalmetin vozač…

Promatrajući oko sebe ljude i njihovo ponašanje jasno je vidljiva podjela . To nije podjela na vlaje i bodule, na ovu ili onu političku opciju… To je podjela na urbane i balkanske Hrvate. Urbani Hrvati su civilizirani, samozatajni ljudi koji se vesele i zabavljaju na primjeren način šireći oko sebe pozitivne vibracije. Balkanski Hrvati su bahati, bezobrazni i samoživi tipovi koji se u ovoj kao i svakoj drugoj prilici dolaze pokazati, dokazivati svoj status i moć. Jedni preferiraju civilizirano, uređeno društvo, drugi klijentelizam,nepotizam…. jednom riječju čaršiju. Što se događalo za stolom dvojice gradonačelnika niti želim opisivati, niti imam riječi da opišem to društvo i njihovo ponašanje. Na žalost ili na sreću, kako se uzme, svemu tome svjedočilo je 1700 ljudi.

Marko Pupić-Bakrač u dodatnom komentaru naveo je da ga je jedan od pročelnika pijan gurao i provocirao fizički incident.