round image on layout top

Ministar Marić u Zadarskoj županiji: Potpisana četiri ugovora

14. prosinca 2017. by urednik divider image

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji gdje je potpisao četiri ugovora kojima je nekretnine i mineralne sirovine u državnom vlasništvu prepustio na upravljanje lokalnoj i regionalnoj upravi.

S gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem potpisao je tri ugovora – Ugovor o dodjeli na korištenje nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića u svrhu uređenja Centra za mlade, Ugovor o dodjeli zgrade bivšeg zapovjedništva talijanskog koncentracijskog logora na Molatu gdje bi trebao biti smješten Memorijalni centar kao i Odluku o darovanju nekretnine u k.o. Crno u svrhu građenja Novog gradskog groblja.

Sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom potpisao je ugovor o darovanju 40 000 m3 mineralne sirovine koja će biti iskorištena u sanaciji nerazvrstanih cesta stradalih u rujanskoj poplavi.

– Misija Ministarstva državne imovine je što bolja suradnja s jedinicama lokalne samouprave. Projektom Centra za mlade potvrđujemo odgovornost Grada Zadra i Vlade RH za najosjetljiviju skupinu u društvu, a to su mladi. Raduje me vidjeti da nešto što je godinama izazivalo strah postaje mjesto afirmacije mladih ljudi – istaknuo je na svečanosti potpisivanja ministar Marić.

Župan Božidar Longin prethodno je sa suradnicima ugostio ministra Marića u Domu županije, gdje su razgovarali o više aktualnih tema s naglaskom na državne nekretnine koje Zadarska županija želi iskoristiti za smještaj svojih ustanova i službi.

– Više sam puta istaknuo da smatram kako nije primjereno da Županija na godišnjoj razini plaća pozamašne iznose za najam prostora u kojima su smještene naše ustanove, a istodobno smo svjedoci velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu koje su neiskorištene i propadaju. Na lokaciji nekadašnje vojarne Stjepana Radića još ima nekoliko objekata koji su nama zanimljivi te smo s ministrom Marićem na tu temu već održali nekoliko sastanaka i vjerujem u pozitivno rješenje – poručio je Longin.

ZDdanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr