fbpx

AKCIJA MLADIH NE VJERUJE U KINESKE INVESTITORE “Njihov lobist se hvali vezama s Aleksandrom Vučićem, a putovanja u Kinu mu je s 340.000 kuna sponzorirala Zračna luka Zadar!”

Čelnici Mosta su u subotu održali stranačku konvenciju pod nazivom “Pokret ostanka”, ali tek treba vidjeti što će to od Mosta ostati u Zadru i Zadarskoj županiji u čijoj Skupštini Božo Petrov trenutno može računati jedino na Ivana Matića. Most još čeka da im Ksenija Gregov vrati mandat, a ako to ne učini, bit će izbačena iz Mosta koji je za županijskog povjerenika imenovao Marija Ikića, koji je porijeklom iz Gorice u zadarskom zaleđu, ali živi u – Splitu!

Na Mostovoj konvenciji, kao gosti su bili i županijski vijećnici i koalicijski partneri iz Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, Ante Rubeša i Marjana Botić.

-Most se pročistio, jer su bivši “mostovci” iz Županijske skupštine na kraju otišli prema HDZ-u računajući na osobne probitke. Na tu smo mogućnost i prije izbora upozoravali Božu Petrova, ali je objedinjavanje “treće opcije” bilo bitnije od “preletača”. Sada, nakon te “male škole”, naša je koalicija čvršća. Sramota je to što su Stipe Bjeliš i Mladen Meštrović napravili. Oni tu svoju perververziju izdaje biračkog tijela od kojeg su dobili glas i šurovanje sa HDZom nazivaju “partnerskim odnosom” .Sada Stipe Bjeliš u ime župana Božidara Longina zove ljude i nudi im nekakva mjesta po školskim odborima! HDZ i onako ima većinu, ali i mi imamo svoj Klub vijećnika, pa naše djelovanje ni na koji način nije limitirano zbog broja mandata, ocjenjuje Marko Pupić Bakrač koji je prokomentirao i odlazak delagacija Grada Zadra i Zadarske županije u Kinu gdje se očito vidi prostor za “otkrivanje investitora” željnih ulaganja u Zadar:

– Zbog cijelog tog slučaja oko Kineza i navodnih kineskih investitora kontaktirati ću DORH. Famozni kineski lobist koji iskače iz paštete je svojedobno uzeo preko 340.000 kuna kao nekakvo sponzorstvo od Zračne luke Zadar ,a da pri tom niti jedan jedini Kinez nije sletio u Zadar! Kako takvog “poduzetniku”, koji navodno “spaja investitore” , hvali se s poslovima vrijednim milijarde eura i vezama s Aleksandrom Vučićem, netko treći treba sponzorirati i plaćati mu putovanja u Kinu?! Teška je sramota da takav čovjek neke naše čelnike vodi žedne preko vode. Od Zračne luke sam pismeno zatražio uvid u taj “sponzorski ugovor”, jer nema razloga da se na njega stavi oznaka tajnosti. Nakon uvida u dokumentaciju poslat ću kaznenu prijavu DORHU zbog sumnje na kazneno djelo prevare u gospodarskom poslovanju, kaže Pupić Bakrač duboko vjerujući da će Kinezi možda nešto i prodati Zadranima, ali da ovdje nikada neće otvoriti ni jedan jedini proizvodni pogon.


“Zadrani se plaše tigrova od papira”
-Reno Sinovčić je “tigar od papira”, obični ribar koji nema intelektualne ni bilo koje druge kapacitete za ono čime se bavio. Dakle Reno nije problem, problem je politička elita koja je stvorila njega i niz drugih njemu sličnih, problem je ovaj grad, problem su ovi ljudi koji se klanjaju “tigrovima od papira”, kaže Marko Pupić Bakrač.

Izvor: Zadarski.hr