fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ: Dr. sc. Zlatko Begonja, niste plaćeni da hvatate zjake!

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za očitovanje Upravnog vijeća Narodnog muzeja vezano uz Renatu Peroš. Zahtjev prenosimo u cijelosti.


Poštovani, jedina stvar gora od onoga što Renata Peroš radi u Narodnom muzeju jest što se dr. sc Zlatko Begonja i ostali članovi Upravnog vijeća Narodnog muzeja prave se mutavi. Sve u stilu ne bih se štel mešat, a naknada, valjda za šutnju jer za rad sigurno nije, uredno sjeda na račun svaki mjesec.

 

Marko Pupić-Bakrač
Josipa Kosora 11
Zadar

Predsjednik Županijske skupštine
Zadarske županije
Željko Lončar

Župan
Božidar Longin

Predsjednik Upravnog vijeća NMZ
Dr.sc Zlatko Begonja

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje,
kulturu i šport Zadarske županije
Ivan Šimunić

PREDMET: ZAHTJEV ZA PISANIM ODGOVORIMA

U Zakonu o ustanovama ( NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 ) čl.35 st.1 jasno stoji da Ustanovom upravlja Upravno vijeće a čl.36 istog zakona kaže da Upravno vijeće donosi programe rada i razvoja ustanove, nadzire njihovo izvršavanje, odlučuje o financijskom planu i godišnjem obračunu.

Prema tome Zakonom o ustanovama jasno je propisano koje je dužnost članova Upravnih vijeća. A zakonska dužnost im nije nadziranje rada ravnatelja već upravljanje Ustanovom. Dakle nije isključivi i jedini razlog imenovanja članova Upravnih vijeća kako bi oni imali dodatni izvor prihoda i vatali zjake a ravnatelji za to vrijeme radili što i kako ih volja.

Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar konstituirano je 25.11.2017 godine.

1. Budući da je Ustanovom nemoguće upravljati bez održavana sjednica na kojima se donose relevantne odluke koliko je sjednica održalo Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar od dana konstituiranja?
2. Koji je odluke Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar donijelo u svezi afera oko zapošljavanja u muzeju ?
3. Kakav je stav Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar oko rada i financijskog poslovanja Narodnog muzeja Zadar, poglavito oko troškova reprezentacije?
4. Da li je ravnateljica Renata Peroš u svom radu postupala na zakonit način ?
5. Da li Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar namjerava sankcionirati Renatu Peroš ?

Molim da mi se na sva pitanja odgovori taksativno , redoslijedom kako su i postavljena. Također pošto u Zakonu o ustanovama čl.60 st.1 stoji da je rad Ustanove javan ,molim Vas da se i javnosti očitujete o događajima u ustanovi kojom upravljate.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač