fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Plenković je sankcionirao nasilnika, a lokalni HDZovci štite Pešuta!

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza Tomašeića, župana Požeško-slavonske županije, oglasio se županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, otvorenim pismom koje objavljujemo u cijelosti.


Predsjednik Vlade RH
Andrej Plenković

Gradonačelnik Grada Zadra
Branko Dukić

Predsjednik GO HDZ-a Zadar
Joso Nekić

Poštovani,
kako čitam u medijima župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević izbačen je iz HDZ-a nakon što je protiv njega podignuta optužnica za obiteljsko nasilje.

Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra ujedno i županijski vijećnik Mario Pešut proglašen je krivim prvostupanjskom odlukom suda za incident koji se dogodio 25.svibnja 2017 godine a kojim ga se teretilo da se posvađao majkom svog nećaka te je šakama istukao nećaka po glavi i leđima.

Pročelnik Mario Pešut je također prvostupanjskom presudom osuđen na novčanu kaznu od 130 dnevnih dohodaka, što iznosi 25.870 kuna jer je na sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra 18. prosinca 2013. Godine tada vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zadra Antu Rubešu nazvao “mamlazom, magarcem i dilerom droge”.

Taj isti pročelnik nasilno je oteo transparent hrvatskom branitelju Draženu Sabljaku koji je prosvjedovao na Narodnom trgu a samohranoj majci korisnici socijalne skrbi savjetovao da se podveže kako ne bi više rađala.

Od Vas tražim vas da mi odgovorite na slijedeća pitanja:

Da li jači temelj za postupanje prema određenoj osobi radi počinjenja pojedinih dijela ima podizanje optužnice ili osuđujuće prvostupanjske presude ?
Budući da prema pročelniku Mariju Pešutu stranka, odnosno HDZ nije poduzeo nikakve sankcije znači li to da se ženu ne smije šamarati a vrijeđati gradskog vijećnika i šamarati nećaka smije ?

Ili to znači da župan ne smije pokazivati znakove nasilja a gradski pročelnik i županijski vijećnik smije ?

Ili to možda znači da nasilje središnjica HDZ-a sankcionira a zadarski HDZ ne jer je na ovim prostorima nasilje normalno, valjda i poželjno ? Recimo kada lokalni HDZovac ( demokrščanin) zaključa ljubavnicu u kancelariju, davi je i fizički maltretira njega se ne sankcionira već se na žrtvu vrši pritisak da promjeni iskaz.

Molim da svojim iskrenim i mudrim odgovorima riješite dileme u kojima sam se našao, zbunjenost koja me snašla. Po mogućnosti što hitnije jer ne mogu izčekati dan vlastitog prosvjetljenja.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač