fbpx round image on layout top

Nova zgrada putničkog terminala gotova do veljače

9. siječnja 2018. by urednik divider image

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar produljilo je rok za predaju ponuda na natječaj za dvadesetogodišnju koncesiju za međunarodni promet u Gaženici do 1. idućega mjeseca. Do tada bi trebali biti gotovi i građevinski radovi na zgradi putničkoga terminala.

Tek za dvadesetak dana znat će se koje su tvrtke zainteresirane za obavljanje lučkih djelatnosti u međunarodnom prometu u Gaženici, a rok je produljen zbog smanjenih gospodarskih aktivnosti tijekom božićno-novogodišnjih blagdana. U javnost su u međuvremenu procurile vijesti da su u prosincu na predstavljanju projekta u Lučkoj upravi Zadar bile dvije zainteresirane tvrtke – Intercruises Shoreside & Port Services i Global Ports Holding. Javnosti je posebno zanimljiva druga tvrtka, koja je ostala bez predugovora u dubrovačkoj luci. Zadarski župan Božidar Longin ne želi nagađati tko će se uopće javiti na natječaj i dodaje kako je natječaj koji je izradio Pomorski fakultet u Rijeci vrlo zahtjevan: Ono što smo mi željeli i ono što želimo s tim postići jest da dobijemo operatera, svjetskog operatera, ozbiljnu, veliku svjetsku tvrtku koja će nam dovući promet u Zadar. najosnovnija stvar je da je to operater koji može dovući u Zadar home port.

Koliko god bio važan homeport i kruzerski tranzitni promet još je važniji i međunarodni linijiski promet: Linija Ancona – Zadar koju moramo uspostaviti kao stalnu liniju. Ono što je moja želja i moj cilj, na čemu ja radim cijelo vrijeme, i svi kontakti koje radim idu ka tome da Zadar postane središte prometa ovoga dijela naše obale i cijele regije.

Zato je u izradi i studija integriranoga prometa – cestovnog, zračnog, pomorskoga i željezničkoga, ističe župan. Dodaje kako bi do kraja mjeseca trebali biti završeni i radovi na zgradi putničkoga terminala: Znam da se dosta radi sada sa policijom oko Schengena i oko prostora gdje će boraviti policija, carina i ovaj drugi dio uredskih prostora i mislim da ćemo to negdje polovicom prvog mjeseca zajedno obići.

Nakon završetka zgrade i odabira budućega koncesionara, Gaženica bi napokon trebala biti u potpunosti u funkciji kako je i planirana.

ZDdanas/HRTPROTIV ORGRANIZIRANOG...

Zadarski blok oglasio se priopćenjem u kojem poziva na prosvjed protiv...

read more

AKCIJA MLADIH Hdz-ova...

Povodom prijedloga za izradu prostornog plana za uvalu Bregdetti oglasila se...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom izrade urbanističkog plana Vitrenjak II oglasio se županijski...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr