round image on layout top

VIJEĆNIK MARKO PUPIĆ BAKRAČ Da li se s koncesionarom za Gaženicu dogovora „raspodjela plijena“ ispod stola i da li je u tijeku proces torbarenja budućih podkoncesionara?

4. siječnja 2018. by urednik divider image

Vijećnik Akcije mladih u zadarskoj Županijskoj skupštini Marko Pupić Bakrač javnosti se obratio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.


Upravno vijeće Lučke uprave Zadar produžilo rok za predaju ponuda na natječaj za 20-godišnju koncesiju nad lučkim djelatnostima u Gaženici do 1. veljače u podne. Prethodno dana 12.12.2017 godine održana je javna prezentacija projekta na kojoj su se pojavile dvije tvrtke Intercruises Shoreside & Port Services i Global Ports Holding.

Turska grupa Global Ports Holding koji su na prezentaciji projekta predstavljali Barbaros Ozakan i odvjetnik Marko Pavletić imala je potpisan predugovor za koncesiju terminala u Gružu. Ugovor je raskinut po riječima ministra Butkovića jer investitor nije bio u stanju zatvoriti financijsku konstrukciju, tražio je državna jamstva i kršio odredbe natječaja.

Ukoliko su navodi ministra Butkovića točni Tursku grupu Global Ports Holding trebalo bi isključiti iz natječaja za koncesiju u luci Gaženica. Kako netko tko je kršio uvjete natječaja u luci Gruž može biti kandidirati za natječaj istog tipa u luci Gaženica !?

Kao što sam već upozorio budućem koncesionaru se omogućava da u luci daje prostore u podkoncesiju. U posljednje vrijeme učestalo me kontaktiraju sa svih strana, uključujući i vijećnike vladajuće većine U Županijskoj skupštini upozoravajući da se iz zgrade županije dila prostorima koji su predmet buduće koncesije.

To bi impliciralo nekoliko stvari :

-da se već zna budući koncesionar

-da je s tim koncesionarom postignut dogovor ispod stola oko raspodjele plijena

-da je tijeku proces torbarenja budućih podkoncesionara

Ništa čudno, povijest započeta privatizacijom se stalno vrti u krug. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-BakračMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr