fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Dr. sc. Zlatko Begonja nije ni neuk ni blesav!

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić-Bakrač oglasio se priopćenjem nakon što je na njegov upit odgovorio Dr. sc. Zlatko Begonja. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Pristigli su odgovori predsjednika Muzejskog vijeća Zlatka Begonje i pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivana Šimunića u svezi ravnateljice Narodnog muzeja Zadar Renate Peroš.

Iz odgovora je očigledno da HDZ stvara obrambeni zid oko Renate Peroš. Pročelnik Šimunić me obavijestio da mi nije odobren uvid u nalaz inspekcije rada. U svom opširnom odgovoru Dr.sc Zlatko Begonja tvrdi kako će nazirati rad ravnateljice a iz dopisa je vidljivo da svu odgovornost prevaljuje na nadležna državna tijela ( DORH i inspektorat) !? Pa ne sjedi nitko iz nadležnih državnih tijela u Muzejskom vijeću. Članovi Muzejskog vijeća bi trebali poznavati zakonske propise vezane uz sve segmente rada ustanove koju oni kako kaže Dr.sc Zlatko Begonja „nadziru“. Muzejsko vijeće mora imati svoj stav o radu, poslovanju Narodnog muzeja i Renate Peroš te donositi odluke. Ne može se čekati najprije nalaz inspekcije rada pa kad je on obavljen onda čekati ishod žalbe, ishod istrage ODO-a… i tako unedogled. Predsjednik Muzejskog vijeća nije u stanju jasno reći da li je poslovanje Narodnog muzeja uredno , rad ravnateljice zakonit i dobar ili nije !? Čemu onda uopće služi muzejsko vijeće ? Za što primaju naknadu ? Dr.sc Zlatko Begonja i ostali članovi muzejskog vijeća nisu ni neuki ni blesavi, vrlo dobro znaju što se događalo i događa u Narodnom muzeju ali ništa ne poduzimaju. Kako kaže Dr.sc Zlatko Begonja održane su tri sjednice Muzejskog vijeća, uz konstituirajuću još dvije. Međutim prema izvoru iz Muzejskog vijeća niti na jednoj od njih nisu se niti jednom jedinom riječju spomenule afere koje tresu ustanovu a kamoli da se o njima raspravljalo. Pametnom dosta.

Na kraju ne mogu da se ne osvrnem na dio u dopisu gdje Dr.sc Zlatko Begonja spominje totalitarno komunističko razdoblje. Ako je Dr.sc Zlatko Begonja demokrat kao što se predstavlja nije mi jasno što radi u HDZ-u. Stranci gdje polupismen čovjek može biti predsjednik skupštine ili voditi klub vijećnika HDZ-a, gdje se nekompetentni ljudi bez adekvatne stručne naobrazbe po načelu partijske podobnosti postavljaju na odgovorna mjesta, gdje se gradonačelnički mandat kupuje, gdje političke funkcije obnašaju torbari, nasilnici i optuženici za teška kaznena djela…

U mojoj užoj i široj obitelji nitko nije bio član KP. U ono vrijeme zadarsku privredu vodili su velikani poput Paše, Antića, Banića… Danas u vrijeme HDZ-ove „demokracije“ nakon što su pokrali i uništili ono što su stvarali Paša, Antić, Banić i ostali u Zadru su glavni poduzetnici šverceri ribom, kondukter, bivši izbacivač po afričkim kazinima… Sve redom ratni profiteri i teški kriminalci.

U HDZ se ne ulazi zbog ideologije i demokracije nego zbog interesnog uvezivana, klijentelizma. Pa zar tome ne svjedoče i koalicija sa HNS-om na razini države te sa SDP-om u Županijskoj skupštini ?

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač