fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ San Milijana Brkića o velikoj koaliciji ostvaruje se u Zadarskoj županiji?

Povodom sutrašnje sjednice Županijske skupštine Zadarske županije oglasio se županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač sa priopćenjem za javnost koje objavljujemo u cijelosti.


Poštovani,

na dnevnom redu sjednici Županijske skupštine Zadarske županije nalaze se prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta zadarske županije kao i prijedlog Poslovnika. Za izglasavanje tih prijedloga sukladno članku 36. Zakona o lokalnoj i područnoj ( regionalnoj ) samoupravi potrebna je natpolovična većina svih vijećnika (22 vijećnika).

Kako sada stvari stoje HDZ se nije uspio dobiti potporu svojih koalicijskih partnera Neovisnih za Hrvatsku za izglasavanje tih prijedloga. U tim uvjetima izglasavanje tih točaka pretvara se u provjeru HDZove većine u Županijskoj skupštini. Svaki glas iz oporbenih redova za ove prijedloge značio bi spašavanje HDZove većine , slično kao što je Tomislav Saucha napravio u Hrvatskom saboru. Ima li i koliko ima Tomislava Saucha u Županijskoj skupštini te s kime je je Željko Šoša ispod stola pregovarao oko spašavanja HDZove većine postati će razvidno na sjednici Županijske skupštine. Vidjeti ćemo da li će se san Milijana Brkića o velikoj koaliciji početi ostvarivati u Zadarskoj županiji.

Vidjeti će te i kako ćemo mi na to reagirati.

Vijećnik u županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač