round image on layout top

DOZNAJEMO Za prosvjede u Gaženici u izradi križ od 4 metra!

16. ožujka 2018. by urednik divider image

Kako doznajemo, u pripremi je veliki prosvjed zbog preuzimanja Gaženice od strane turskih investitora. Prema našim saznanjima, prosvjednici su čak dali izraditi veliki drveni križ od čak četri metra, a organizatori navode da će se na prosvjedu u znak protesta servirati samo svinjetina.

Naime, problem oko turskog investitora, prema prosvjednicima, je upravo u tome što je isti investitor već prekšio predkoncesijski ugovor sa Vladom RH. Turska grupa Global Ports Holding imala je potpisan predugovor za koncesiju terminala u Gružu. Ugovor je raskinut po riječima ministra Butkovića jer investitor nije bio u stanju zatvoriti financijsku konstrukciju, tražio je državna jamstva i kršio odredbe natječaja.

Logično se postavlja pitanje, kako netko tko je kršio uvjete natječaja u luci Gruž može uopće biti kandidirati za natječaj istog tipa u luci Gaženica?

Dodatnu sumnju budi činjenica da se budućem koncesionaru omogućava da u luci daje prostore u potkoncesiju što otvara vrata korupciji te raznim trgovinama ispod stola, upozovaravaju organizatori prosvjeda.

ZDdanas


PITANJE KLUBA VIJEĆNIKA AM I MOSTA Zašto ne sačuvamo Gaženicu kao javni gospodarski subjekt i zaposlimo naše građane?

 MARJANA BOTIĆ...

Gradska vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić poslala je priopćenje za...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ HDZ...

Priopćenjem za medije oglasio se Marko Pupić-Bakrač, županijski vijećnik...

read more

BURNA SJEDNICA Sabljar...

Predsjednica županijskog SDP-a, Renata Sabljar Dračevac, kao članica Odbora...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr