fbpx round image on layout top

DOZNAJEMO Za prosvjede u Gaženici u izradi križ od 4 metra!

16. ožujka 2018. by urednik divider image

Kako doznajemo, u pripremi je veliki prosvjed zbog preuzimanja Gaženice od strane turskih investitora. Prema našim saznanjima, prosvjednici su čak dali izraditi veliki drveni križ od čak četri metra, a organizatori navode da će se na prosvjedu u znak protesta servirati samo svinjetina.

Naime, problem oko turskog investitora, prema prosvjednicima, je upravo u tome što je isti investitor već prekšio predkoncesijski ugovor sa Vladom RH. Turska grupa Global Ports Holding imala je potpisan predugovor za koncesiju terminala u Gružu. Ugovor je raskinut po riječima ministra Butkovića jer investitor nije bio u stanju zatvoriti financijsku konstrukciju, tražio je državna jamstva i kršio odredbe natječaja.

Logično se postavlja pitanje, kako netko tko je kršio uvjete natječaja u luci Gruž može uopće biti kandidirati za natječaj istog tipa u luci Gaženica?

Dodatnu sumnju budi činjenica da se budućem koncesionaru omogućava da u luci daje prostore u potkoncesiju što otvara vrata korupciji te raznim trgovinama ispod stola, upozovaravaju organizatori prosvjeda.

ZDdanas


PITANJE KLUBA VIJEĆNIKA AM I MOSTA Zašto ne sačuvamo Gaženicu kao javni gospodarski subjekt i zaposlimo naše građane?

 Pupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr