fbpx round image on layout top

DR. IVICA ŽUVELA, NOVI PREDSJEDNIK GO HSLS Ostavite Gaženicu Zadru, zaposlite barem pola onoga što se obećali!

19. ožujka 2018. by urednik divider image

Novi čelnik zadarskog HSLS-a, dr. Ivica Žuvela, poslao je otvoreno pismo javnosti povodom davanja u koncesiju Gaženice. Pismo prenosimo u cijelosti.


“Pretpostavljam da ste završili barem osnovnu školu i savladali operacije množenja i zbrajanja. Stoga je i Vama jasno da 1.600.000 kuna godišnje, a koliko bi Vam udijelio koncesionar, ne može u 20 godina namiriti 1,5 milijarde nevaših kuna uloženih u Gaženicu.

Toliko Vam Gaženica i sad prihoduje. Ako tome pridodate i varijabilne prihode koje ste naveli u predugovoru o koncesiji, još uvijek ste nekih 200 godina kratki da isplatite barem uloženu investiciju. Istina, dotad neće biti ni Vas ni mene, ali ćete itekako ostati dužni generacijama koje dolaze.

A one Vam to nikad neće oprostiti. Dodatne tajne anekse ugovora neću komentirati jer ih nitko nije vidio osim nekolicine Vas. Duboko sam uvjeren da nitko u Zadru nema koristi od njih. Osim možda Vas i Vaših bližnjih. Stoga Vas uljudno molim da odustanete od ovog u najmanju ruku nepametnog nauma, ostavite Gaženicu Zadru, zaposlite barem pola od onog što ste svečano obećali, doći će tako na red i oni koji Vam nisu u rodu.

Valjda postoji u Vašim redovima netko sposoban za lijepu plaću odraditi logistiku za ovaj svima nama prevažan projekt.Vratite život u Ravne kotare, neka Vam oni opskrbljuju brodove koji za početak mogu biti mali i srednji cruiseri, kad Gaženica nije idealna za one najveće. Doći će i oni na red.

Razmišljajte dugoročno. Ako Vam matematika ne ide baš, vodite se idejom da će tih nekoliko tisuća duša kojima direktno ili indirektno osigurate egzistenciju na slijedećim izborima zaokružiti baš Vaše ime umjesto da čekaju na šalteru Ryanaira. Ta Vam je matematika možda nešto bliža.

Bit će tu još manevarskog mjesta za npr.suhu marinu nečijem sinu.Ovako bi prosječan čovjek mogao zaključiti da niste sposobni upravljati Gaženicom, ili da pokoji pojedinac ima osobne koristi od ove koncesije. Ili oboje. Stoga pozdravljam i podržavam svaku inicijativu za spas Gaženice, ovaj slučaj je svima nama prevažan da bi se o njemu šutjelo.”Pupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr