fbpx round image on layout top

FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA Trendovi su pozitivni, no može još bolje

14. ožujka 2018. by urednik divider image

Pravi početak turističke sezone s nestrpljenjem očekuje 18 tisuća privatnih iznajmljivača sa zadarskog područja.Kako se moglo čuti na regionalnom Forumu obiteljskog smještaja,njihove glavne želje su da lokalna vlast osigura što bogatiji popratni sadržaj,te da sezona letova traje što duže.

Konkurencija je uistinu velika. Spomenutih 18 tisuća iznajmljivača raspolaže sa 80 tisuća kreveta. To je sadašnje stanje, a vrlo je vjerojatno kako će ta brojka rasti i dalje. Trend rasta prati i sve veća ulaganja. Prepoznali su to i gosti, po svjetski poznatom portalu Hrvatska nudi najbolji obiteljski smještaj u Europi, a u svijetu smo među deset najboljih.

Glavne želje naših iznajmljivača su da lokalna vlast osigura što bogatiji popratni sadržaj, te da sezona niskotarifnih letova traje što duže. Slušamo predsjednika Sekcije Zajednice obiteljskog smještaja i turizma Zadarske županije Klaudia Grdovića:Danas većina gostiju koja dolazi, govorimo o onima koji nisu stigli automobilom, oni nemaju svoje stvari i zato provode svoje vrijeme po restoranima, razgledaju cijeli grad, a ako želimo uspješnu sezonu, 365 dana to je najbolji plus.

Turistička agentica Iva Bencun navodi jedan pozitivan trend kod naših gostiju; Prije dvije, tri godine smo pričali kako se gosti u Zadru zadržavaju dan do dva u Zadru, a sada imamo boravke preko tri dana, imamo boravke preko dva tjedna u centru grada što je prije bilo nezamislivo.

Kad govorimo o aktulanim problemima, najviše se lome koplja oko kategorizacije po principu dodjele zvjezdica. To je zastarjela metoda, tu bi trebalo biti presudno mišljenje gosta poručuje Ministarstvu turizma – Nedo Pinezić , predstavnik Zajednica obiteljskog turizma pri HGK.Zvjezdice su rezervirane za hotele, obiteljski smještaj je nešto drugo, on mora imati posebne kategorije u smislu što nudi gostima, uloga država trebala bi biti da samo propiše minimalne tehničke uvjete, tako se i radi u razvijenim zemljama.

U prošloj godini u obiteljskom smještaju ostvareno je 40 miljuna noćenja, što je gotovo 50 posto od ukupnog prometa u turizmu, a to sve govori – poručuje N. Pinezić.

Izvor: HRTPupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr