fbpx round image on layout top

GRADSKA HVIDR-a ODGOVARA ŽUPANIJSKOJ HVIDR-i Neovisnost gosp. Perića je upitna! Godinama šuti i baš sad se našao braniti strukture vlasti u Gradu Zadru?

28. ožujka 2018. by urednik divider image

Priopćenje Udruge HVIDR-e Zadar prenosimo u cijelosti.


Kako smatramo da je ne samo pravo, već i obveza braniteljskih udruga, uz brigu o svojim članovima i ukazivati na eventualne nepravilnosti u društvu na dobrobit svih građana, razveselio nas je medijski istup gosp. Perića iz ZU HVIDR-a Zadarske županije jer je, eto , i on nakon 10 godina o nečemu napokon iznio svoje mišljenje.

Ipak, kako bismo razjasnili neke netočne navode iz njegovog istupa, molimo objavu sljedećeg ispravka:

Kao prvo, Udruga HVIDR-a Zadar nije neka tamo „skupina građana“ već je registrirana pravna osoba koja legalno djeluje prema svim zakonima RH.

Istina jest da nismo u sustavu HVIDR-e RH, što ne da nije nikakva tajna, već mi to godinama i sami s ponosom naglašavamo. Ali, istina je i ta da smo samostalno istupili iz HVIDR-e RH na Skupštini Udruge održanoj 2009.g., a ne da smo isključeni.

Istina jest i ta da naša Udruga u svom radu već godinama iznosi svoje stavove i mišljenja, neovisno o tome tko je na vlasti i bez ičijih naredbi , isključivo u svrhu poboljšanja života kako svojih članova, tako i svih građana Grada i Domovine za koju smo se borili i u Domovinskom ratu.

Neovisnost istupa gosp. Perića je u najboljem slučaju upitna. Nama je baš zanimljivo da se nakon godina medijske šutnje gosp. Perić (čija udruga jest u sustavu HVIDR-e RH, a čiji predsjednik je gosp. Đakić- saborski zastupnik HDZ-a) baš sada našla javiti na naš istup braneći strukture vlasti u Gradu Zadru?

Gosp. Periću nismo smetali ni kada smo istupali protiv ćirilice, ni kada smo se priključili prosvjedima u Savskoj, a svi znamo u vrijeme koje vlasti je to bilo. I sada nama, gosp. Perić predbacuje da mi istupamo kako bi skupili političke bodove? Nikada nismo težili tome da budemo podobni vlasti, već smo se uvijek trudili upozoriti na loše, ali i dobre stvari, a to nam je namjera i ubuduće činiti. Pri tome, nikada nismo nikome prijetili i nikoga vrijeđali, a najmanje nečije vjerske osjećaje.

U svezi izbora koncesionara u Luci Gaženica, upravo zbog brige za napredak i za poboljšanje uvjeta života svih naših građana se i jesmo oglasili jer nismo zaboravili koliko je novaca uloženo i koliko je radnih mjesta obećano. Od obećavanih 5000 novih radnih mjesta, sada bi trebali biti prezadovoljni sa 28? A ostaju, naravno i pitanja: Zašto je nešto što nije bilo dobro Dubrovniku, Zadru dobro? te Čemu netransparentnost ? To su realna pitanja koja nas brinu upravo kako bi se osigurao boljitak svih naših građana.

Ivica Arbanas

predsjednik Udruge HVIDR-a ZadarPupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr