fbpx round image on layout top

Kako će novi način dostave funkcionirati na Poluotoku?

4. ožujka 2018. by urednik divider image

Gradska vlast odlučila obračunati s neredom u dostavi , no zbog uvođenja reda bit će skuplja roba – poručuju iz Udruženja obrtnika Zadar.

Do početka glavne turističke sezone dostava na Poluotoku trebala bi biti drukčije organizirina i ograničena samo na ranojutarnje sate. Svjedoci smo da i inače, ali posebno u špici turističke sezone, dostavna vozila, koja opskrbljuju trgovine i ugostiteljske objekte na Poluotoku, ulaze u staru gradsku jezgru u svako doba dana.

Zato je gradska vlast, barem se tako čulo na zadnjoj sjednici zadarskog Gradskog vijeća odlučila obračunati s neredom u dostavi na Poluotoku. Nacrt odluke već je pripremljen i predstavljen onima kojih se tiče, kaže pročelnik Robertino Dujela: Nacrt je poznat Udruženju obrtnika Zadar, zadarskoj Gospodarskoj komori, policiji koja mora dati i suglasnost, upoznati su i iz zadarske Udruge tjelesnih invalida.

A s načelnikom policijske uprave Zadar održan je i poseban sastanak. Na tragu onog nagovještaja, kako će se tražiti osam policajaca za područje Poluotoka i to za vrijeme turističke sezone – navodi pročelnik Robertino Dujela.

Pročelnik Dujela nije pojasnio što bi tijekom sezone trebalo raditi osmero policajaca na Poluotoku, ali nam je zato predsjednik gradskog Udruženja obrtnika Mladen Malta pojasnio što od odluke očekuju obrtnici. Naime dostava će biti moguća samo ujutro od šest do devet sati. A što poslijepodne: Nekih osam punktova biti će u krugu Poluotoka gdje će se osloboditi prostor, tu će dostavljačima biti mogućeno da dostave svoju robu.

U nekim gradovima dostava se obavlja malim električnim vozilima – i to se spominjalo na sastanku: I sad jedino prestaje problem, kako će to oni ukalkulirati u cijenu svojih artikala, i opet će krajnji kupac to morati platiti. Bit će poskupljenje, ali to je cijena uvođenja reda – kažem M. Mlata.

A kada se odluka donese – bitno je ustrajati na njezinu poštivanju.

Izvor: HRTPupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr