round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Francusku studiju sakrili u škafetin kako bi izvršili pljačku putem koncesija i podkoncesija! Sve ih pohapsite!

18. travnja 2018. by urednik divider image

Na press konferenciji Akcije mladih, MOST-a i MODES-a održanoj danas na Narodnom trgu povodom izlaska teksta o koncesiji nad lukom Gaženica u tjedniku Nacional, županijski vijećnik AM Marko Pupić-Bakrač je izjavio:

– Ako bivši župan Stupe Zrilić zna za francusku studiju plaćenu 20 milijuna kuna, znaju i Kalmeta, Longin, Škifić i ostali. Netko je studiju plaćenu 20 milijuna kuna odnosno 122 tisuće po stranici, sakrio u škafetin i dao izraditi novu u sijećnju 2018. godine, neposredno prije raspisivanja koncesijskog natječaja, a kako bi pogodovao budućim koncesionarima i podkoncesionarima. Dakle, neupitno je dokazano ono što cijelo vrijeme govorimo da je u Gaženici osmišljen sustav pljačke putem koncesije i podkoncesija.

– Sve je jasno kao dan bijeli. Budući da su se turci pokazali svojim postupcima u luci Gruž i u luci Bar lošim partnerima, a oni koji im pokušavaju omogućiti tu koncesiju u svjetlu najnovijih informacija lošim gospodarima, očekujem da će sve aktivnosti oko davanja u koncesiju luke Gaženica biti trenutno obustavljene.

– I ne samo to. Nakon podignutih optužnica, bilo je dileme da li Božidar Kalmeta može biti kandidat za gradonačelnika na prošlim lokalnim izborima. Postavio sam pitanje da li bi mogao biti kandidat u pravno sređenoj državi kao što je Njemačka? Kalmetin odvjetnik Šime Pavlović mrtav-hladan izjavio je kako ovo nije Njemačka. Kalmeta ipak nije bio kandidat. Ovo nije Njemačka ali nije ni banana republika. Nakon objave ovakvog teksta Nacionala u pravno uređenoj državi poput Njemačke, akteri afere ne bi dočekali sutrašnji dan na slobodi. Stoga, od Državnog odvjetništva tražim da izda nalog, a od načelnika PU Zadarske, Antona Dražine, da pošalje momke u maskirnim uniformama sa fantomkama na glavi kako bi pohapsili hoštaplere i torbare koji su malverzirali oko Gaženice!

– Za kraj imam dva pitanja:
  – Da li je studiju od francura naručio Zdravko Livaković, tadašnji državni tajnik?
  – O čemu je Zdravko Livaković jučer u podne brifirao Longina i Škifića sat i pol vremena u prostorijama LUZ-a nakon izlaska teksta u tjedniku Nacional?

ZDdanasMEDIJSKA TUGA Fra Ma Fu...

Četvrti Festival reportaže i reportera Fra Ma Fu završio je u nedjelju na...

read more

Akcija mladih najavljuje...

Povodom iduće sjednice Županijske skupštine, Akcija mladih oglasila se sa...

read more

UŽAS NA MUSAPSTANU...

Dvojica mladića pronađeni su mrtvi jutros na Musapstanu, prema svemu sudeći...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr