fbpx round image on layout top

ZAPOSLEN BEZ NATJEČAJA IAKO JE UZEO OTPREMNINU Kada se Mario Bebić opet zaposlio u pošti bio je u sukobu interesa!

11. svibnja 2018. by urednik divider image

Zadranin Mario Bebić (HDZ), bivši pomoćnik ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić, bio je u sukobu interesa kada se godinu dana nakon odlaska iz Vlade zaposlio na direktorskom mjestu u državnoj tvrtki HP – Hrvatska pošta.

Kako je utvrdilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u srijedu, Bebić je počinio povredu članka 20. stavka 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Zaposlio se dvanaest mjeseci od prestanka rada na mjestu pomoćnika ministra, iako je, kako je utvrđeno, u vrijeme obnašanja te dužnosti postojao poslovni odnos između Ministarstva rada i mirovinskog sustava i trgovačkog društva HP – Hrvatska pošta d.d.

Bebić je zaposlen u Hrvatskoj pošti bez natječaja iako je već ranije uzeo otpremninu od 114.318 kuna od te državne tvrtke u kojoj je radio od 2009. do 2012. godine, sve dok mu tadašnja Uprava HP-a nije izglasala mu nepovjerenje na radnome mjestu izvršnog direktora Ureda za upravljanje ljudskim resursima.

Njegov mandat u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava bio je počeo u veljači 2016. godine, a prije toga od veljače 2015. godine pa do odlaska u Ministarstvo bio zaposlen u HDZ-u, i to na radnome mjestu zamjenika voditelja odjela.

U vrijeme dok je na čelu HDZ-a bio Tomislav Karamarko, bio je jedan od njegovih savjetnika na parlamentarnim izborima 2013. godine. Ovaj diplomirani psiholog, rodom iz Metkovića, bio je i dugogodišnji šef Caritasa u Zadru, a jedno vrijeme obnašao je i dužnost ravnatelja hrvatskog Caritasa.

Izvor: Zadarski.hrAKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr