fbpx round image on layout top

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Nezabilježen presedan, Renata Peroš ponizila vijećnike

3. srpnja 2018. by urednik divider image

Povodom održavanja sedme sjednice Županijske skupštine na koju nisu pozvani neki vijećnici, oglasio se županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 02.07.2018 godine održan je nastavak 7. sjednice Županijske skupštine. Na nastavak sjednice uopće nisam pozvan ni pismeno ni usmeno, kao i još neki vijećnici . Time su mi uskraćena moja vijećnička prava i onemogućen sam u obavljanju svoje vijećničke dužnosti.

To je samo nastavak pravnog nasilja koje nad nama vrše Željko Lončar i Milena Ikić. Sjednica je prekinuta a Ante Rubeše izbačen sa sjednice zbog njegovog pitanja ravnateljima “Jeste li u tijeku svog mandata bili pod pritiskom političke kaste da zaposlite nekog nesposobnog uhljeba i time doprinijeli iseljevanju mladih Hrvata?” Dakle Ante i ja onemogućeni smo da sudjelujemo na sjednici.

Na sjednici se pojavila ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš koja ponovno nije branila svoje izvješće jer nije zapamtila pitanja vijećnika a očigledno ih nije bila u stanju niti zapisati. Takva razina arogancije i bezobrazluka je dosad nezabilježena kod podnošenja izvješća ravnatelja i direktora županijskih ili gradskih ustanova i poduzeća. Usprkos svih afera koje je producirala i ponižavanja vijećnika 14 stranačkih poslušnika (od 42 skupštinara) je glasovalo za prihvaćanje izvješća. Vladajuća većina zato nije prihvatila Povelju o ravnopravnost spolova što je samo nastavak njihove politike tolerancije nasilja i zaštite nasilnika. Županijska vijećnica prepuna je krkana i nasilnika, što vijećnika što dužnosnika čije nasilje je partija prikrivala a nasilnike nagrađivala nomenklaturama.

Nije teško dokučiti razloge naše eliminacije sa sjednice. Perošicu se moralo zaštiti od neugodnosti i inzistiranja na odgovorima. Rasprave o nasilništvu i nasilnicima izbjeći kao uostalom što je i Longin izbjegao odgovor na Antino pitanje za vrijeme aktualnog sata o eskalaciji nasilja nad ženama u Zadru te odgovornosti za takvu stanje.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-BakračPROTIV ORGRANIZIRANOG...

Zadarski blok oglasio se priopćenjem u kojem poziva na prosvjed protiv...

read more

AKCIJA MLADIH Hdz-ova...

Povodom prijedloga za izradu prostornog plana za uvalu Bregdetti oglasila se...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom izrade urbanističkog plana Vitrenjak II oglasio se županijski...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr