fbpx

AFERA RIBAR Reno Sinovčić opet je dobio odgodu pa mu još neće početi suđenje po optužnici iz 2015.

Nekoliko dana prije početka sudskog procesa u aferi Ribar posrnuli zadarski poduzetnik Reno Sinovčić otkazao je punomoć svom odvjetniku Andreju Korljanu te tako danas ishodio odgodu pripremnog ročišta na Županijskom sudu u Zagrebu.

Zbog ovog manevra Sinovčić će dobiti odvjetnika po službenoj dužnosti. Obrana po službenoj dužnosti plaća se iz državnog proračuna, a kasnije se država pokušava refundirati od okrivljenika ovisno o ishodu sudskog spora. Isti manevar na jednom od ročišta o aferi štandovi izveo je i optuženi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

PRVA ISTRAGA PREDSTEČAJNE NAGODBE

Inače, Uskok je još krajem 2015. dovršio istragu i podigao optužnicu protiv gospodina Sinovčića, za kojega tvrdi da se s još sedam osoba i jednom tvrtkom nezakonito zaradio više od 120 milijuna kuna. Među ostalim u predstečajnoj nagodbi njegove medijske kuće VOX te na štetu NK Zadra.

Osim Sinovčića, optužnica u aferi Ribar podignuta je protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića. Riječ je o prvoj Uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istraživala neka predstečajna nagodba.

Izvor: Telegram.hr