fbpx round image on layout top

TAJNI SASTANAK Što je Kalmeta radio s Budimirom Lončarom samo dan nakon što je imenovan u vrh HDZ-a?!

4. kolovoza 2018. by urednik divider image

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je ministar financija Zdravko Marić prezentirao poreznu reformu, objavljeno je i da je Gordan Jandroković, politički tajnik stranke, dobio je pojačanje: generala Stjepana Adanića, Josipa Šarića i Božidara Kalmetu.

Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je izabralo tri pomoćnika glavnog tajnika, ali povratkom Kalmete u vrh HDZ-a, koji ima dvije ozbiljne optužnice, u stranci nisu svi zadovoljni.

Zagrebački HDZ-ovac Ivan Ćelić na Twitteru je pak napisao “što više kaznenih prijava, to veći uspjeh u političkom životu Hrvatske. Kud plovi ovaj brod…” očito aludirajući na Kalmetu.

Božidar Kalmeta ima dvije potvrđene optužnice: U aferi HAC-Remorker optužen za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta u iznosi preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.Sudi mu se i za krak afere Fimi media u kojem je optužen da je za 600.000 kuna naručio izradu spota ‘Prometna renesansa Hrvatske’, koji nikad nije prikazan.– Ne ide mi u glavu što im je trebalo to s Kalmetom – komentirao je neslužbeno jedan član Predsjedništva, piše Večernji list.

DORH kao stranačaki ogranak HDZ-a

Javnost je njegovo imenovanje shvatilo kao ruganje HDZ-a DORH-u, Uskoku i pravosuđu jer tim činom ne priznaje tri važne državne ustanove i prema njima se odnosi kao prema podružnicama stranke na Trešnjevci ili Dubravi.

Gordan Jandroković je pak objasnio zašto je izabrao baš tu trojicu pomoćnika i zašto je izbor pao i na Kalmetu.

– Tražio sam iskusne ljude koji će imati koordinacijske pozicije i koji će svakodnevno biti u kontaktu s terenom te rješavati situacije za koje neće biti potrebno posredovanje glavnog tajnika ili predsjednika HDZ-a.

Božidar Kalmeta nije se kandidirao ni za državnu ni za lokalnu funkciju nego je dobio srednje rangiranu stranačku poziciju, uz to što je i šef HDZ-a Zadarske županije. Dokle god u njegovu slučaju nema pravomoćne sudske presude on može obavljati taj posao, – rekao je Jandroković koji je na kritike članova Predsjedništva o izboru Kalmete odgovorio da je on jednoglasno prihvaćen.

U kuloarima se čuje da je utjecaj na izbor Božidara Kalmete navodno imao i Vladimir Šeks, koji je s njim kumski povezan, a dan poslije Igor Peternel na facebooku je objavio fotografiju Božidara Kalmete u društvu Budimira Lončara, kojega tradicionalna hrvatska javnost smatra najvećim zlom hrvatske politike.

“HDZ (Kalmeta) danas na konzultacijama kod vrhovnog ideologa stranke (Buda Lončar)!”, napisao je Peternel.

“Može li se izvući na foru da su zajedno išli u osnovnu školu pa se slučajno sreli”, sarkastično je komentirao dugi autor.

Izvor: Maxportal.hrMARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom ovogodišnjeg Božićnog domjenka u organizaciji župana Božidara...

read more

VIDEO –...

Televizijska postaja France 24 napravila je prilog o hrvatskim ekonomskim...

read more

Izbrusiti 9 pravilnika...

Brzi brodovi uopće nisu brzi, divljih svinja ima više nego otočana, kubik...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr