fbpx round image on layout top

DUJE STANIŠIĆ Gospodo doći će vam kraj! To vam javno obećajem! Svaka sila za vika!

14. rujna 2018. by urednik divider image

Predsjednik mjesnog odbora Petrčane i predstavnik turističkog mjesta Petrčane, Duje Stanišić, poslao nam je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.


Poštovani, kao predsjednik mjesnog odbora Petrčane i predstavnik turističkog mjesta Petrčane koje sudjeluje sa 25% ukupnog proračuna turističke zajednice grada Zadra osjećam se pozvanim komentirati nedavno završeni natječaj za direktora turističke zajednice grada Zadra i glasovima većine odabranog novog direktora gosp. Marija Paleku.

Smatram da je bahatost i samovolja Zadarskog Hdza dosegla sam vrh kad se unatoč velikom interesu javnosti natječaj zloupotrebljava i namješta do te mjere da se u niti jednoj izjavi sudionika ove bezstidne predstave ne nazire niti zrno moralne, političke i društvene odgovornosti. Ali zašto i bi, sudionici koji nemaju obraza dobro znaju da će opet biti relativni pobjednici izbora u gradu Zadru i u mjestu Petrčane. Nema straha…

Gradonačelnik Branko Dukić je tako nastavio vrlo uigranu praksu svojih prethodnika i kolega iz kradezea diljem Lijepe Naše i zaposlio na rukovodeću poziciju Zadarskog turizma svog ne kompetentnog prijatelja.

E pa nema to pravo!!! Nema pravo zapošljavati u javni sektor prijatelja bez iskustva u turizmu koji bi trebao pokrenuti Zadarski turizam koji vapi za indentitetom, novim modernim idejama, dugoročnom vizijom i reorganizacijom. Nema pravo na pokuse i eksperimente, na političke figure umijesto kvalificiranih stručnjaka. Nema pravo dati više od 13 miliona kuna godišnje na raspolaganje u ruke diplomiranog kineziologa.

Gradonačelnik i njegova vladajuća kasta su odabirom gosp. Marka Paleke pljunuli u lice svim turističko-ugostiteljskim obrazovnim ustanovama i poručili svim studentima: ne vrijedi vam se truditi, uđite u našu interesnu skupinu, ne dižite glas protiv nepravilnosti i dobiti ćete priliku zasjesti na vodeće funkcije. Pljunuli su u lice svima koji su zbog ovakvih ljigavih rabota dostojan život potražili van granice a koji svaki dan nostalgično pomisle na svoje obitelji, prijatelje i bližnje dok ogromnim trudom i zalaganjem grade i pomiču na bolje neke druge daleke zemlje umjesto one koja im je u srcu .

Pljunuli su i u lice svih uspješnih ugostitelja i turističkih djelatnika koji znajući da je ovo bio namješten natječaj nisu ni slali svoje prijave, a iza kojih stoje kompetencije, iskustvo i najvažnije rezultati. U našem gradu ima puno uspješnih hoteljera, ugostitelja, voditelja agencija koji bi sigurno bili bolji kandidati od “prijatelja”.

“Poučeni iskustvom usuđujemo se govoriti” pa tako smatram da se u odnosu turističke zajednice grada Zadra prema mjestu Petrčane ništa bitno neće promjeniti i da ćemo i dalje ostati bez vizije, ulaganja i poboljšanja uvijeta za naše turiste.

Vama gospodo koja od mog i našeg Zadra i mojih i naših Petrčana radite privatnu prčiju poručujem: doći će vam kraj! To vam javno obećajem! Svaka sila za vika! Shvatiti će ljudi kad tad da u 21 stoljeću i takoreći u srcu Europe nema mjesta takvim strankama i pojedincima koje cijeli kolektiv guraju u nazad.
Nastaviti ćemo i dalje raditi na osnivanju vlastite turističke zajednice a do tada ćemo pratiti svaku potrošenu lipu iz proračuna turističke zajednice i ukazivati na nepravilnosti.

Uostalom mjesto Petrčane ima 3 miliona razloga godišnje da se izbori za pravedan sustav u kojem ćemo napokon krenuti naprijed i vratiti se tamo gdje nam je mjesto. U vrh Hrvatskog turizma i ponosno stajati u blizini za nas najlijepšeg grada na obali Jadrana.

Predsjednik MO Petrčane
Duje StanišićZBOG NAPADA NA NOVINARA...

Bivši nogometaš NK Zadra Jakov Surać danas je zbog premlaćivanja novinara...

read more

Pupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr